fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Crna Gora ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima

Adžić: Crna Gora ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

On je, na radionici o sprečavanju nekažnjivosti trgovaca ljudima i pružanja podrške žrtvama, održanoj u Budvi, kazao da nijedno djelo trgovine ljudima ne smije ostati nezapaženo i nekažnjeno, kao i da adekvatna pomoć i zaštita moraju biti dodijeljene žrtvama.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić je naveo da je kontinuirano unapređenje stručnih kapaciteta od naročitog značaja u borbi protiv tog fenomena, naročito u dijelu identifikacije žrtava trgovine ljudima usljed sve sofisticiranijih metoda njihove eksploatacije i vrbovanja.

“Crna Gora, kako je kazao Adžić, ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu”, navodi se u saopštenju.

Adžić je podsjetio na aktivnosti MUP-a na planu borbe protiv trgovine ljudima, naglasivši rad Operativnog tima za borbu protiv tog fenomena kao i Tima za formalnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima.

Taj tim je, kako je naveo Adžić, u prvih šest mjeseci ove godine dodijelio status žrtve za 13 osoba, od kojih čak za deset maloljetnih, usljed seksualne eksploatacije, sklapanja nedozvoljenog braka kao i radne eksploatacije.

“Stručni skupovi i rasprave na ovu temu dodatna su potvrda odlučnosti da se žrtvama pruži sva neophodna pomoć i zaštita a počiniocima krivičnih djela stane na put”, zaključio je Adžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije