fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Zaplijenjene cigarete vrijedne tri miliona EUR

Abazović: Zaplijenjene cigarete vrijedne tri miliona EUR

Podgorica, (MINA) – U Slobodnoj zoni Luke Bar zaplijenjene su cigarete bez akciznih markica vrijedne tri miliona EUR, rekao je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Ovo je nastavak potpunog dezavuisanja organizovanog kriminala u Crnoj Gori i nanošenje štete duvanskih proizvoda”, rekao je Abazović novinarima, nakon obilaska Luke Bar.

On je najavio da se tu neće stati, bez obzira na pokušaje da se obezvrijede aktivnosti policije i Uprave prihoda i carina.

“Nećemo se povući ni milimentar, i svi koji su se ogriješili o zakon će odgovarati. Ruka pravde ne može da stane”, kazao je Abazović.

Upitan da, prokomentariše izjavu predsjednika države Mila Đukanovića da je 43. Vlada najgora kada je riječ o slobodi medija, Abazović je kazao da je ta izjava za njega lično kompliment.

“Kad je on vodio vladu, ubijali su se i tukli novinari i bacale bombe na readkcije. Nikad neću reći nešto što bi bio poziv na nasilje ali ne mogu da tolerišem pozive na nacionalizme, sukobe u Crnoj Gori”, rekao je Abazović.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević rekao je da je u oktviru akcije Tranzit više od 30 dana bave praćenjem isporuke.

On je naveo da je zaplijenjeno preko pet hiljada paketa cigareta, koje su stigle brodskim putem.

“Činjenica je da smo otežali svim organizovanim kriminalnim grupama. Stekli su se uslovi da se ovi paketi unište i radiće se javno uništenje”, naveo je Milošević.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori se vodi hibridni rat protiv članova vlade, posebno onih koji se bave švercom cigara.

“Nama pokušavaju da imputiraju da se bavimo švercom, ali svi ti napadi neće nas skrenuti sa puta da, bez obzira koliko bude trajala vlada”, naveo je Milošević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije