fbpx
NaslovnicaCrna GoraDonošenjem Rezolucije potvrđena opredijeljenost trajnom pomirenju

Donošenjem Rezolucije potvrđena opredijeljenost trajnom pomirenju

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je nedavnim donošenjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici potvrdila opredijeljenost trajnom pomirenju i vraćanju povjerenja među narodima u regionu, kazali su iz Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Delagacija Ministarstva učestvovala je danas na memorijalnom okupljanju pod nazivom “Dušom za Srebrenicu” koje je, povodom obilježavanja Evropskog dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i Dana sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991-2001. godine, organizovalo Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori.

Navodi se da su ministar unutrašnjih poslova i rukovodilac Ministarstva Sergej Sekulović, državni sekretari Boris Marić i Bojan Božović, i načelnica Direkcije za nacionalne i etničke manjine Mirela Ramčilović polaganjem cvijeća u Spomen parku na Pobrežju odali poštu nastradalim civilnim žrtvama i iskazali solidarnost sa preživjelima.

“Svoju opredijeljenost trajnom pomirenju i vraćanju povjerenja među narodima u regionu, Crna Gora je potvrdila nedavnim donošenjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je Skupština usvojila 17. juna”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Crna Gora time potvrdila i punu posvećenost evropskim i evroatlantskim vrijednostima, odnosno promovisanju demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i temeljnih sloboda i suživota, kao najvećih vrijednosti društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...