fbpx
NaslovnicaCrna GoraDavidović naručio i finansirao statue Amfilohija

Davidović naručio i finansirao statue Amfilohija

Nikšić, (MINA) – Osnivač i lider Narodnog pokreta Crne Gore Miodrag Davidović saopštio je da je naručio i finansirao statue mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koje je uradio vajar Bojan Mikulić.

”Riječi su male da bismo iskazali ljubav koju zaslužuje naš blaženi mitropolit Amfilohije, koji je sagradio i obnovio više od 650 crkava i manastira u Crnoj Gori”, kazao je Davidović.

On je rekao da će jedan spomenik Amfilohija biti podignut u rodnom Kolašinu, a drugi na Cetinju.

”Najmanje što možemo da uradimo je da podignemo spomenike ovom gorostasu”, istakao je Davidović.

On je naveo da će biti «ukinuto partijsko zapošljavanje dolaskom njegove stranke na vlast”, nakon lokalnih izbora u Nikšiću koji će biti održani 14. marta.

”Prestaće vrijeme partijskih poslušnika i partijske kuge, koja je ovu državu i Nikšić dovela na najniže grane. Vrijeme je da se stane na put dosadašnjoj praksi partijskog zapošljavanja”, kazao je Davidović.

On je naveo da tada neće biti privilegija i da će prvi put Nikšić voditi kvalifikovani ljudi, koji će svoja mjesta zaslužiti izuzetnim referencama.

”Vrijeme je da se mijenjamo iz korijena i da na najznačajnije pozicije, bez obzira na partijsku pripadnost, dođu stručni, pošteni i odgovorni ljudi, koji će raditi isključivo u interesu Nikšića i njegovih građana”, ocijenio je Davidović.

Kako je istakao, rukovodeći kadrovi moraju proći proces reizbora i moraju se provjeriti njihove reference.

”Građanima koji imaju znanje i vještine, a žele da se prijave na konkurs i poštenim takmičenjem dođu do posla, moramo pružiti priliku da to i učine. Narodni pokret će, kada preuzme vlast, djelovati pravedno i pošteno”, ukazao je Davidović.

Prema njegovim riječima, svi će dobiti priliku da pokažu šta znaju i samo će znanje biti preporuka.

Najčitanije