fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorske institucije jače nego ikad

Crnogorske institucije jače nego ikad

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je sigurna zemlja, a crnogorske institucije jače nego ikad u istoriji, kazao je nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović”, Duško Marković, dodajući da se 30. avgusta brani građanski, multinacionalni i multikulturalni sklad države.

Kako je naveo na predizbornoj tribini u Kotoru, u tom gradu i cijeloj Crnoj Gori 30. avgusta brane se građanski, multinacionalni i multikulturalni sklad Crne Gore i antifašističe vrijednosti.

“Zbog toga mi 30. avgusta treba da pobijedimo naubjedljivije do sad. Zbog toga što naša politička konkurencija sprema sahranu modernoj, savremenoj, nezavisnoj i slobodnoj Crnoj Gori“, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, ta politička konkurencija želi primat jednog naroda i jedne vjere.

„Zbog toga što ta politika ne donosi stabilnost i mir niti pojedincu, niti porodici, niti državi. Zbog toga ćemo im 30. avgusta pokazati kako se demokratski i slobodno brani i čuva Crna Gora“, poručio je Marković.

On je kazao da zna da „konkurencija DPS-a prijeti ovih dana članovima te stranke, simpatizerima i glasačima, te da to rade podlo na različite načine“.

DPS, kako je naveo Marković, ne odgovara na te provokacije jer su mudri, zreli, odgovorni, odlučni i hrabri i jer na takav način čuvaju mir i stabilnost u zemlji.

“Ali da im kažem i iz Kotora da je Crna Gora sigurna zemlja, da su crnogorske institucije jače nego ikad u istoriji te da nećemo kao 1910. godine, kada smo doživjeli procvat proglašenjem kraljevine – pa posle osam godina izgubili Crnu Goru, dozvoliti da ovoga puta izgubimo našu nezavisnost“, naveo je Marković.

On je poručio da su spremni i odlučni da brane temelje države, garantuju stabilnost i mir svakom pojedincu i svakoj porodici, i do 30. avgusta i 30. avgusta i poslije toga.

„Zato hrabro i dostojanstveno na biračka mjesta. Pobijedimo najubjedljivije ikada, ne zbog nas nego zbog naše jedine zemlje Crne Gore“, naveo je Marković.

Prema njegovim riječima, samo se u Crnoj Gori, duboko u 21. vijeku, „u crkvama i manastirima vodi politika, a sveštenici idu u političke kolone i proklinju DPS“.

Marković je kazao da će poslije 30. avgusta doći kraj takvom ponašanju.

“U Crnoj Gori će zakon biti jednak za sve – i nas kao pojedince i kao političku partiju, ali i za Srpsku pravoslavnu crkvu i sve druge vjerske zajednice”, rekao je Marković.

Komentarišući listu “Crno na bijelo”, Marković je naveo da ta lista želi da „političkim marketingom i prevarom uzme i preda Demokratskom frontu crnogorske glasove nakon 30. avgusta i na taj način učini da Crna Gora izgubi svoje ime i identitet i pravo da sami odlučujemo o našoj budućnosti“.

Najčitanije