fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora da bude država slobodnih i jednakih građana

Crna Gora da bude država slobodnih i jednakih građana

Podgorica, (MINA) – Crna Gora mora biti država slobodnih i jednakih građana, sa istim slobodama i pravima za sve, poručili su organizatori večerašnjeg protesta i zatražili ostavku Savjeta Radio televizije Crne Gore i generalnog direktora te medijske kuće, Božidara Šundića.

Novi građanski protest “97 hiljada – Odupri se!” održan je večeras u Podgorici a prisustvovalo mu je više hiljada građana.

Jedan od organizatora, Demir Hodžić, rekao je da traže ostavku Savjeta RTCG-a i ostavku generalnog direktora te medijske kuće.

Foto: MINA

On je rekao da neće odustati i da idu do kraja.

»Idemo nenasilnim putem do promjene sistema«, rekao je Hodžić.

Dramska spisateljica, Jelena Milošević, poručila je da sloboda nije bezuslovna.

»Slobodni smo dok ne prekršimo zakon. Da li smo mi ti koji kršimo zakone? Nijesmo. Oni što krše ne idu u zatvor. Mi smo ideje jer su nam slobode uskraćene i nijesu iste za sve građane«, poručila je Milošević.

Ona je rekla da traže oslobađanje Vlade, kako bi u nju ušli oni kojima će interes građana biti najvažniji.

»Onima koji ovaj skup nazivaju antidržavnim ćemo porzučiti da to nijesmo mi nego oni koji rade za lični interes. Crna Gora mora biti država slobodnih i jednakih građana sa istim slobodama i pravima za sve«, ocijenila je Milošević.

Foto: MINA

Profesorica, Mara Šćepanović, poručila je da će svakog dana predstavnika univerziteta biti sve više.

»Ovo je poruka njima da otvore oči i da vide da je kraj. Onima koji su ostali kući, prvenstveno studentima poručujem riječi najvećeg pjesnika – Ne dozvoli da ti bude svejedno. Od toga se čovjek nikad ne oporavi«, poručila je Šćepanović.

Ona je rekla da, ukoliko ima zdravog tkiva u vlasti, da se deklariše i stane sa njima.

Glumac Slaviša Grubiša je, komentarišući medisjke navode ko stoji iza protesta, rekao da je iza njih Demokratska partija socijalista (DPS).

»Iza protesta stoji DPS. Oslobodićemo se i osloboditi one koji su zarobljeni i ucijenjeni. Oni su nas izveli na ulicu, oni su učinili da se građani osjećaju kao građani drugog reda«, kazao je Grubiša.

Kako je rekao, predstavnici vlasti između sebe dijele stotine hiljada EUR, »a nama dijele minimalce da plaćamo sve veće račune«.

Foto: MINA

Građani su prošetali od od Trga nezavisnosti, Ulicom slobode do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do zgrade Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

Oni su kod zgrade RTCG ispostavili dodatne zahtjeve građana.

Omer Šarkić rekao je da je ovaj Javni servis isti kao devedesetih.

»To nije javni nego partijsko propagandni servis. Tražimo da Savjet RTCG i generalni direktor podnesu ostavke. Dosta je bilo buke i bruke«, poručio je Šarkić.

U 19 sati i 30 minuta, kada je počeo Dnevnik na RTCG građani su bukom izrazili protest i skandirali »Lažovi«.

»Neka naša buka bude odgovor na njihovu bruku«, rekao je Šarkić.

Organizatori su poručili da im ni hladnoća nije mogla ništa i najavili novi protest za sledeću subotu.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...