fbpx
NaslovnicaCrna GoraCilj efikasna primjena međunarodne metodologiju za popis stanovništva

Cilj efikasna primjena međunarodne metodologiju za popis stanovništva

Podgorica, (MINA) – Cilj probnog popisa, kojim se testiraju različite mogućnosti, odnosno metodi dobijanja podataka o stanovništvu, je da se na najefikasniji način primjeni međunarodna metodologija za realizaciju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine i obezbijede međunarodno uporedivi podaci o stanovništvu.

Iz Monstata su kazali da su, kroz Program zvanične statistike 2019 – 2023. godine i Godišnji plan zvanične statistike za ovu godinu, predložili sprovođenje probnog popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u ovoj godini.

Kako su naveli, program zvanične statistike 2019 – 2023. godine, nakon javne konsultacije sa domaćim i međunarodnim korisnicima podataka, sa Godišnjim planom zvanične statistike za ovu godinu, usvojila je Vlada krajem decembra prošle godine.

„Probnim popisom se testiraju različite mogućnosti, odnosno metodi dobijanja podataka o stanovništvu, kako bi se na najefikasniji način primjenila međunarodna metodologija za realizaciju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine i obezbjedili međunarodno uporedivi podaci o stanovništvu“, rekli su agenciji MINA iz Monstata.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije