fbpx
NaslovnicaCrna GoraCanović i Katić podnijeli ostavke na poslaničke funkcije

Canović i Katić podnijeli ostavke na poslaničke funkcije

Podgorica, (MINA) – Predsjednici opština Plav i Herceg Novi, Nihad Canović i Stevan Katić, podnijeli su ostavke na funkcije poslanika u Skupštini Crne Gore.

Canović je bio izabran za poslanika Socijaldemokrata, na listi koalicije Zajedno, a Katić za poslanika Demokratske Crne Gore.

Katić je naveo da ostavku podnosi zbog nespojivosti funkcije poslanika sa funkcijom predsjednika Opštine na kojoj se nalazi.

Canović je na Tviteru /Twitter/ naveo da je ostavku na funkciju poslanika podnio jer vjeruje da sa pozicije predsjednika Opštine Plav, u ovom periodu, može konkretnije da djeluje i doprinosi razvoju tog kraja.

”Čvrsto vjerujem u potencijale Plava i radujem se budućim projektima i izazovima koje ćemo zajedno savladavati”, kazao je Canović.

Zakonski rok do kada poslanici novog saziva treba da podnesu ostavke na funkcije u izvršnoj vlasti ili vrate poslaničke mandate, ističe danas.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) u četvrtak su najavili da će pokretati postupke protiv poslanika koji ne podnosu ostavke na jednu od funkcija koje obavljaju.

Iz ASK su podsjetili da je konstitutivna sjednica 28. saziva Skupštine održana 27. jula, navodeči da poslanici koji vrše neku javnu funkciju imaju zakonsku obavezu da u roku od 30 dana podnesu ostavke na jednu od funkcija koje obavljaju.
(kraj) tir/mip

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije