fbpx
NaslovnicaCrna GoraBulevar kroz Donju Goricu gotov do kraja mjeseca

Bulevar kroz Donju Goricu gotov do kraja mjeseca


Podgorica, (MINA) – Bulevar u Donjoj Gorici biće završen do 30. aprila, potvrđeno je iz Direkcije za saobraćaj Crne Gore.

Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj kazao je Dnevnim novinama da je preostalo da se asfaltira još 250 metara, odnosno tri sloja asfalta na lijevoj strani budućeg bulevara, iz pravca Podgorice prema Cetinju, od Trpeza picerije, do kružnog toka na kolovratu.

Na desnoj strani bulevara, iz pravca Podgorice prema Cetinju, od kolovrata do Planeta, ostalo je da se asfaltira još jedan sloj asfalta na dionici od 600 metara.

Ipak, zbog izgradnje bulevara su danima velike saobraćajne gužve i stvaraju se velike kilometarske kolone.

Na pitanje Dnevnih novina da li je moguće ispoštovati novi rok i do 30. aprila završiti sve ove radove, Kokić potvrdno odgovara.

“Od izvođača radova smo dobili garancije da će radovi biti završeni do kraja mjeseca. Dinamika je za sada dobra i vjerovatno će biti ispoštovan novi rok. Pojačanim intenzitetom mogu biti završeni radovi u narednih nekoliko dana” kazao je Kokić.

Prethodnih dana je asfaltirana saobraćajnica, a postavljena je i rasvjeta. Na saobraćajnici su postavljani stubovi za znakove, dok će znakovi biti postavljeni nakon kompletno završenih radova na bulevaru.

Donjogorički dugačak je tri i po kilometra, ima četiri saobraćajne trake (po dvije u oba smjera), širine po 3,25 metara, razdjelni pojas širine dva metra, četiri kružna toka i obostrane trotoare širine po metar i po.

Najčitanije