fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović osudio napad na Tomkiće: Ne postoji opravdanje za agresiju

Brajović osudio napad na Tomkiće: Ne postoji opravdanje za agresiju

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, osudio je danas napad na porodicu Igora Tomkića iz Berana i kazao da vjeruje da će državni organi učiniti sve da se napadači sankcionišu, a porodica obešteti.

Brajović je na sjednici parlamenta rekao da nije važno kojoj manjinskoj zajednici pripadaju Tomkići i da su oni za njega Beranci koji trpe nasilje.

„Vjerujem da smo postigli civilizacijski nivo u kojem ne postoji opravdanje za agresiju. Zato se pitam kakva atmosfera vlada u okruženju gdje se uništava zdravlje i imovina neke porodice. Šta mi kao država treba da činimo“, kazao je Brajović.

On je rekao da vjeruje da će državni organi učiti sve zakonom predviđene korake da se napadači sankcionišu, a porodica obešteti.

„Svi treba da budemo svjesni da naši javni istupi, lični odnosi i izgovorena riječ, čak i svakog građanina Crne Gore, utiče na formiranje atmosfere u društvu. Svako od nas pomaže ili odmaže u kreiranju prijateljske ili, sa druge strane, atmosfere gdje su fizički i verbalni napadi dozvoljeni, a nekada se, nažalost, smatraju poželjnim“, naveo je Brajović.

On je apelovao na svakog da ličnim doprinosom pomognu kulturu dijaloga, tolerancije, razumijevanja različitosti, drugačijeg mišljenja, stava, nacije, vjere, opredjeljena bilo koje vrste.

„To će našu zajednicu sačuvati od drugih, a prije svega nas samih“, istakao je Brajović.

Najčitanije