fbpx
NaslovnicaCrna GoraBećković: Nijesam dobio rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru

Bećković: Nijesam dobio rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Književnik Matija Bećković saopštio je da nije dobio rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru.

Dan je danas objavio da je Uprava policije donijela rješenje kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru jer ugrožavaju nacionalnu sigurnost države.

Bećković je agenciji MINA kazao da je iz medija čuo da mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru i da nikakvo rješenje nije dobio.

„Ako je to istina, ne znam da li se odnosi na mene živog ili mrtvog, pošto sam namjeravao kad umrem da živim u Crnoj Gori“, rekao je Bećković.

Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću”, saopšteno je Danu iz Granične policije.

Srpski intelektualci kojima je zabranjen ulazak bili su najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine.

Kao glavni razlog zabrane navode se njihove ranije izjave, koje su, po procjeni crnogorskih bezbjednosnih službi, opasnost po sigurnost države.

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da govori Bećković.

Najčitanije