fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Poboljšanje životnog standarda naša mjera patrotizma

Bečić: Poboljšanje životnog standarda naša mjera patrotizma

Podgorica, (MINA) – Poboljšanje životnog standarda građana od početka je bila mjera patrotizma Demokratske Crne Gore, rekao je kandidat te stranke za predsjednika države Aleksa Bečić.

Bečić je na skupu u Zeti kazao da je njegov tim, sa kojim se već osam godina bori za bolju i pravedniju Crnu Goru, kreirao i predložio istorijska zakonska rješenja koja su građanima donijela dječje dodatke i besplatne udžbenike za svu djecu.

Kako su saopštile Demokrate, Bečić je naveo da su ta rješenja donijela i veće minimalne penzije, staračke naknade, obeštećenje majkama sa troje i više djece, naknade za sportiste, povećanje lične invalidnine, kao i uvećanje naknada za novorođenčad za devet puta.

“Za vrijeme predsjedavanja Skupštinom imao sam i privilegiju i da na dnevni red stavim povećanje minimalnih zarada. Poboljšanje životnog standarda građana od početka je bila naša mjera patrotizma”, kazao je Bečić.

On je rekao da je veoma važno što je Zeta konačno dobila status samostalne opštine, naglasivši da je taj predlog manipulativno stigao od partije koja se decenijama protivila toj ideji radeći sve na ekonomskoj i privrednoj devastaciji Zetske ravnice.

“Bez obzira na to, pozvao je da zajedno od Zete gradimo snažnu opštinu na čelu sa vlašću koja će biti istinski servis potreba svih građana sa obavezom da se isprave višedecenijske greške maćehinskog upravljanja Zetom”, kaže se u saopštenju.

Bečić je, kako se navodi, rekao da je taj kraj tokom duge istorije svojim proizvodnim potencijalima hranio cijelu Crnu Goru.

“Međutim, zanemarivanje potreba Zećana od bivšeg režima dovelo je do toga da su gotovo svi potencijali ovog kraja neiskorišćeni. Zato, Zeti moramo vratiti ulogu koju zaslužuje, mora biti motor privrednog razvoja naše države”, rekao je Bečić.

On je naglasio da su Zećani dokazali vjekovno vrednovanje ideala slobode kada su na lokalnim izborima u prošlost poslali bivšu vlast, i istakao da će na taj način narod Zete glasati i 19. marta.

Bečić je rekao da se svih proteklih godina, kroz svoje političko djelovanje, borio za ljepšu budućnost Zete, pa i kroz aktivnosti u Skupštini Glavnog grada.

“Nekima je Zeta služila kao idealna sredina za razvijanje biznis ideja poput skrnavljenja naših rijeka Morače i Cijevne na čemu su on i njegovi kumovi pribirali milione”, kazao je Bečić.

On je poručio da nema više korišćenja dobara, a da građani od toga nemaju ništa.

“Ta praksa je poslata u prošlost i iz Zete i iz Crne Gore. Zato, 19. marta birajte časnu opciju, za časnu Zetu i Crnu Goru” zaključio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije