fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Nezavisno pravosuđe opredeljenje nove vlasti

Bečić: Nezavisno pravosuđe opredeljenje nove vlasti

Podgorica, (MINA) – Obezbjeđivanje nezavisnog pravosuđa, njegova potpuna depolitizacija i oslobađanje od bilo kakvih uticaja, biće čvrsto i nepokolebljivo opredeljenje nove vlasti, kazao je lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić.

On je u intervjuu za Dan rekao da će glavni strateški spoljnopolitički ciljevi nove vlade biti punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU), unapređenje saradnje sa svim međunarodnim organizacijama čiji je Crna Gora član i podizanje na viši nivo bilateralnih odnosa sa državama regiona.

Bečić je kazao da će od dinamike realizacije obaveza na putu ostvarivanja strateških ciljeva Crne Gore zavisiti i stepen ekonomskog, društvenog i privrednog razvoja.

„Crna Gora više nema vremena za čekanje, zato će nova vlada odmah krenuti sa ubrzanim sprovođenjem svih neophodnih reformi, a prije svega mislim na zakonske propise po EU standardima, jačanje nezavisnosti institucija i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i uspostavljanje vladavine prava“, rekao je Bečić.

Kako je naveo, posvećeno, odgovorno i beskompromisno sprovođenje reformi ojačaće temelje Crne Gore, uspostaviti slobodno društvo i stvoriti povoljan ambijent za privredni razvoj i jačanje ekonomije.

Najčitanije