fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Mir ne mogu obezbijediti oni koji istrajavaju na podjelama

Bečić: Mir ne mogu obezbijediti oni koji istrajavaju na podjelama

Podgorica, (MINA) – Na predstojećim izborima mora pobijediti mir, a njega ne mogu obezbijediti oni koji 30 godina drže građane u podjelama, poručio je lider koalicije „Mir je naša nacija“, Aleksa Bečić.

On je, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, predvodio „Karavan mira“ sa kojim je obišao opštinu Berane, gdje je građanima predstavio Program oporavka Crne Gore.

Bečić je istakao slobodarski duh Beranki i Beranaca i kazao da je taj grad jedan u nizu pokazatelja poštenog i odgovornog rada sadašnje vlasti, koju čine i Demokrate.

„Danas šaljemo poruke pomirenja i pobjede, šaljemo poruke da smo upravo u opštinama u kojima je opozicija preuzela vlast pokazali da se ništa loše Crnoj Gori neće desiti kada opozicija preuzme upravljanje državom“, rekao je Bečić.

Kako je naveo, danas su to konsolidovane opštine „koje vode ljudi koji rade za platu i ništa mimo plate“.

„Dokazali smo da imamo funkcionere koji su imuni ne korupciju i koji se slobodno kreću i svojim gradovima i svojom državom. To je ono što je neophodno da bismo krenuli u ekonomski i moralni i oporavak države“, istakao je Bečić.

On je kazao da se 30. avgusta mora obezbijediti mir za sve građane Crne Gore.

„A mir ne mogu obezbijediti oni koji nas 30 godina drže u podjelama, koji su nam rasprodali đedovinu, a zadužili praunučad, koji su uništili industriju, poharali naše šume i rijeke, sve naše potencijale i svo naše bogatstvo“, kazao je Bečić i istakao da oni moraju da pođu u prošlost.

On je zamolio sve pristalice da u narednim danima maksimalno podignu kapacitete i da naprave po jedan korak jer, kako je kazao, stotine hiljada tih koraka garantuju veliku i ubjedljivu pobjedu.

„Ta pobjeda mora da bude tako ubjedljiva da im nikada više ne padne na pamet, ne da se vrate na vlast, nego ni da se kandiduju na nekim izborima“, poručio je Bečić.

Najčitanije