fbpx
NaslovnicaCrna GoraBartomeu: Budućnost ispunila sve obaveze i standarde Evrolige

Bartomeu: Budućnost ispunila sve obaveze i standarde Evrolige

Podgorica, (MINA) – Standardi Evrolige su visoki, a Budućnost Voli ih je ispunila sve obaveze koje je preuzela na sebe na prvom sastanku uoči sezone, kazao je izvršni direktor najkvalitetnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi, Đordi Bartomeu.

Bartomeu, koji je gost regionalnog šampiona, istakao je da je saradnja sa podgoričkim klubom na visokom nivou.

“Od početka sezone moji saradnici su u svakodnevnoj kominukaciji sa predstavnicima Budućnosti. Saradnja je na visokom nivou i to pomaže klubu da raste kao organizacija. Važno je istaći i da Budućnost pomaže Evroligi da pojača utisak u regionu“, rekao je Bartomeu na konferenciji za novinare.

On je kazao da nikada ne zaboravlja da je Budućnost bila jedan od hrabrih klubova koji su se 2000. godine oprdijelili za Evroligu.

“U Budućnosti su tada imali jasnu viziju. Budućnost je jedan od osnivača Evrolige. Budućnost je u Evroligi zbog rezultata, ali i ogromnih napora koje je klub uložio prošlog ljeta”, kazao je Bartomeu.

On je naglasio da je atmosfera na utakmicama Budućnosti posebna.

„Publika u Podgorici pokazala je da je strastvena, ali i da poznaje košarku i zna da poštuje protivnika“, rekao je Bartomeu.

On je najavio da skorije neće biti promjena sistema takmičenja, navodeći da je finalni turnir proizvod Evrolige.

Bartomeu je najavio da će narednih pet godina Evroliga brojati 18 klubova.

“To je dobar broj i dobar balans kvaliteta i teritorijalne zastupljenosti. Taj broj ostavlja prostor timovima i za nacionalne šampionate. Odlučili smo se da uključimo Bajern i Asvel, dva velika tržišta, a vodimo razgovore i oko klubova iz Londona i Pariza koji bi imali dugoročne licence. Ne očekujem promjene u sezonama pred nama“, rekao je Bartomeu.

On je istakao da nije realno očekivati učešće drugog kluba iz ABA lige, navodeći da bi jedina promjena mogla biti uključenje drugog kluba iz Eurokupa.

“Bilo bi fer da pobjednik Eurokupa poslije dobro odigrane sezone u Evroligi zadrži status evroligaša, a ne da se ponovo vraća u drugo rangirano takmičenje po kvalitetu“, kazao je Bartomeu.

On je naglasio da je njegova obaveza da Evroligu dovede na vrhunski nivo.

Predsjednik Budućnost Volija kazao je da je za njega i podgorički klub čast što je Bartomeu gost u Podgorici.

„Drago mi je što Bartomeu smatra da Evroliga dobila više od Budučnosti nego što je očekivala. Zadovoljni smo, drago mi je što se uvjerio da u Podgorici i Crnoj Gori vlada košarkaška groznica. To smo željeli i investirali da u Podgorici imamo košarkaški spektakl. Puno smo uradili, nadam se da ćemo se izboriti za kontinuitet igranja u Evroligi. To moramo izboriti sportski na terenu. Moramo jednako voditi računa o sportskom i organizacionom vođenju kluba“, kazao je Bokan.

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...