fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Policijska organizacija mora biti imuna na podjele

Adžić: Policijska organizacija mora biti imuna na podjele

Podgorica, (MINA) – Policija mora biti imuna na podjele koje se manifestuju u društvu i za policijski poziv mjerilo nije i neće biti vjera, nacija, pol, niti partijska pripadnost, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića sa službenicima bjelopoljskog i beranskog centra bezbjednosti (CB).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da je sastanak održan povodom sumnji policijskih službenika da su diskriminisani na osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti.

„Na sastanku je zaključeno da policija mora biti imuna na podjele koje se u većoj ili manjoj mjeri manifestuju u društvu, i da za policijski poziv mjerilo nije i neće biti vjera, nacija, pol, niti partijska pripadnost“, kaže se u saopštenju.

Adžić je poručio da su međuvjerski i međunacionalni sklad, tolerancija i poštovanje osnovne vrijednosti koje se moraju baštiniti, kako u okviru institucije, tako i van nje.

“Crna Gora je građanska država i smatram poražavajućim da danas razgovaramo o diskriminaciji jednih prema drugima“, kazao je Adžić.

On je istakao da je obaveza svakog pojedinca, a posebno zaposlenih u MUP-u i Upravi policije, poštovanje Ustava, koji zabranjuje diskriminaciju po bilo kojem osnovu.

Policijski službenici su zahvalili Adžiću na organizovanju sastanka i upoznali ga sa situacijom u kojoj se nalaze.

„Oni su iznijeli stavove i poglede na dešavanja u CB Bijelo Polje i CB Berane u prethodnom periodu, kao i problem zapošljavanja i napredovanja u službi, što, takođe, povezuju sa nejednakošću koju osjećaju na poslu“, navodi se u saopštenju.

Adžić je, govoreći o zapošljavanju i napredovanju u MUP-u, istakao da će se ono vršiti isključivo na osnovu referenci i zasluga, a ne po osnovu vjerske, nacionalne, ili partijske pripadnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Platni promet 2,4 milijarde EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrijednost realizovanog platnog prometa za 22 radna dana u aprilu iznosila...

Dolar jača