fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović potpisao Deklaraciju o podršci Ukrajini u uspostavljanju registra štete

Abazović potpisao Deklaraciju o podršci Ukrajini u uspostavljanju registra štete

Rejkjavik, Podgorica, (MINA) – Crnogorski premijer Dritan Abazović potpisao je Deklaraciju o podršci Proširenom parcijalnom ugovoru o Registru štete izazvane agresijom Rusije protiv Ukrajine, koja je uspostavljena u institucionalnom okviru Savjeta Evrope (SE).

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da je Crna Gora stala rame uz rame uz ostale članice SE u želji da promoviše nove vrijednosti, solidarnost širom Evrope, ali i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbu za slobode medija, ljudskih prava.

On je kazao da je Vlada pokazala veliku odgovornost i ostvarila odlične rezultate koje vrednuju evropski partneri.

“Možemo poslužiti kao primjer kako se u prethodne dvije godije menadžiralo kada je u pitanju suzbijanje organizovanih kriminalnih grupa i saradnja sa organizacijama koje su nam u tome pomogle, kao što su EUROPOL i INTERPOL i brojni drugi međunarodni partneri”, kazao je Abazović.

On je dodao da vjeruje da je Crna Gora na pravom putu i da se osjeća vibracija od ostalih država koje snažno podržavaju evropski put i vide koliko snažno država trudi da postigne rezultate koje, kako je rekao, više niko ne može da ospori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije