fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović odbio poziv Bečića u Građanski blok

Abazović odbio poziv Bečića u Građanski blok

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović odbio je ponudu za ulazak u predizbornu koaliciju koju bi predvodila Demokratska Crna Gora, pišu Vijesti.

Prema pisanju tog lista, lider Demokrata Aleksa Bečić i Abazović prethodnih sedmica pregovarali su o formiranju “građanskog bloka” koji bi nastupio na parlamentarnim izborima naredne godine, a u kojem bi bili i Crnogorska i Demos.

Izvršni direktor pokreta URA Zoran Mikić kazao je da su dvije partije imale načelne razgovore.

“To ćemo činiti i dalje, poštujući autonomiju i legitimno pravo svih da povlače poteze za koje smatraju da su u interesu građana. Ostajemo otvoreni za dogovor, unaprjeđenje društvenog ambijenta i rješavanje političke krize, te sa tim u vezi, u narednom periodu razgovaraćemo sa svim građanskim snagama o modalitetima saradnje i borbe, a naročito sa kolegama iz Demokratske Crne Gore”, kazao je Mikić Vijestima.

Sagovornici tog lista, koji su bili uključeni u pregovore, tvrde da Abazović nije želio da uđe u savez zbog nejasnih ciljeva.

Kako se navodi, lider pokreta URA zamjerio je Bečiću što članovima koalicije nije ponudio strategiju oko nastavka bojkota parlamenta, uslova za učešće na parlamentarnim izborima.

Najčitanije

Alijev prejak za Prašovića

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Dilan Prašović nije uspio da osvoji šampionski pojas u...