fbpx
NaslovnicaMina SportTradicionalna trka 18. decembra

Tradicionalna trka 18. decembra

Podgorica, (MINA) – Tradicionalna atletska trka Oslobođenje Podgorice – memorijal Veliša Mugoša biće održana 18. decembra, saopštili su organizatori manifestacije.

Atletičari će i ove godine trčati na brdu Gorica, a starti cilj biće u blizini spomenika Partizanu borcu.

Trka će biti održana 63. put, a učesnici će trčati na kružnoj sazi dugoj 600 metara.

Planirano je da bude održano šest trka.

“Na trci će nastupiti najbolji atletičari iz Crne Gore, učesnici srednjih i osnovnih škola sa područja Glavnog grada, rekreativci, veterani, studenti, pripadnici vojske i policije koji će trčati u trci na 5000 metara”, saopštili su organizatori.

Pioniri će, u obje konkurencije, trčati na 600, juniorke na hiljadu, a juniori na hiljadu i po metara. Seniorke će se nadmetati na četiri hiljade, a seniori, u glavnoj trci, na pet hiljada metara.

Glavna trka, nosi ime Memorijal Veliša Mugoša, u znak sjećanja na jednog od najboljih crnogorskih atletičara, vlasnika jednog evropskog i 11 jugoslovenskih rekorda.

Tradicionalni pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, a tehnički organizator ATK Podgorički maraton uz podršku Atletskog saveza Crne Gore.

Početak manifestacije zakazan je za 12 sati.

Pošlogodišnji pobjednici bili su Slađana Pejović na tri i Goran Bubanja na pet hiljada metara, članovi Atletskog kluba Nikšić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije