fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaRadović: Francuska favorit, obaveza pobjeda protiv Portugala

Radović: Francuska favorit, obaveza pobjeda protiv Portugala

Podgorica, (MINA) – Francuska je favorit, ali crnogorska reprezentacija, iako značajno oslabljena, ima obavezu da odigra dobar meč i pruži pto jači otpor, kazao je selektor Boško Radović.

Duel crnogorskih i francuskih košarkaša, na staretu klvalifikacija za prvenstvo svijeta, bioće odigran u petak u Pou (20.30).

Crnogorsku reprezentaciju, tri dana kasnije, čeka i meč sa POrtugalom.

Radović je kazao da je zbog povreda morao da mijenja spisak i da je znmačajno promijenjen u odnosu na prvi koji je objavio prije 14 dana.

“U odnosu na prvi spisak promijenili smo pet-šest igrača. Nema Marka Todorovića, Bojana Dubljevića, Igora Drobnjaka i Jovana Kljajića. Ne možemo da kukamo, čekaju na dvije utakmice početak kvalifikacija. Nijesmo bili u boljoj situaciji i ljetos u pretkvalifikacijama protiv Danske i Islanda, opet imamo sličan sastav i fali dosta igrača”, rekao je radovićž na konferenciji za novinare.

Foto: KSCG /Iva Mandić/

On je naglasio da crnogorska selekcija protiv Francuske i Portugala mora odigrati dvije kvalitetne utakmice.

Radović je istakao da je bez veze pričati o taktici kada do meča sa Francuskom imati četiri treninga u kompletnom sastavu.

“Svaka pobjeda u ovim kvalifikacijama je veoma značajna. Moramo odigrati kao da smo u najboljem sastavu. Obaveza je da damo maksimum i pokažemo dobar odnos. Biće teško, posebno što su ovo nikada kraće pripreme”, rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, značajan je povratak iskusnijih Vladimira Mihailovića i Nemanje Radovića.

Govoreći o kvalifikacijama, Radović je kazao da su u FIBA prozorima svi u problemu.

“Nama kada nedostaju Todorović, Dubljević ili Klajić mi smo u ozbiljnom problemu. FGrancuska će igrati nekompletna, ali će biti favorit”, rekao je Radović.

Komentarišući Portugal on je kazao da je to mlada ekipa, čioji igrači igraju u ACB ligi.

“To je disciplinovana ekipa. Igrači imaju kvalitet i dobru minutažu u svojim klubovima, dolaze kao i mi iz pretkvalifikacija. Respektujemo ih, ali pobjeda je obaveza”, irekao je crnogorski selektor.

Bek Vladimir Mihailović kazao je da će odsutni igrači mnogo faliti.

Foto: KSCG /Iva Mandić/

“Potrudićemo se da se u kratkom roku pripremimo što je bolje moguće. Da protiv favorizpovbane Francuske odigramo što bolji meč. U sljedećem kolu, protiv Portugala, očekujem da na svom terenu ostvarimo pobjedu”, kazao je Mihailović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije