fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaRadović: Dvomeč sa Mađarskom može da odredi dalji tok kvalifikacija

Radović: Dvomeč sa Mađarskom može da odredi dalji tok kvalifikacija

Podgorica, (MINA) – Dvomeč crnpogoprskih košarkaša sa Mađarskom je bitan i može da odredi dalji tok kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kazao je selektor Boško Radović.

Crna Gora i Mađarska odigraće sjutra u Debrecinu prvi međusobni duel, dok je revanš u nedjelju u Podgorici.

Radović je kazao da su svi momci zdravo i da idu u dobrom raspoloženju.

“Naš cilj još od avgusta i pretkvalifikacija da održimo dobru atmosferu i dobar ritam utakmica. U prošlom prozoru igrali smo dobru košarku. Slijedi dvomeč sa Mađarskom. Odradili smo skupa samo tri treninga, ali to ne bih potencirao. Nema puno vremena, sve se radi brzo, u hodu”, kazao je Radović.

Govoreći o rivalu on je istakao da je Mađarska iskusan sastav, koji čine igrači koji nastupaju u respektabilnim klubovima i respektabilnim ligama.

“Sigurno da se dobro poznaju, posebno ovi koji već dugo igraju u mađarskim klubovima. U ovom prozoru su pojačani Amerikancem Majklom Hopkinsom, koji je igrao za Cedevitu. Idemo na put u dobrom raspoloženju i mislim da su na teškom gostujućem terenu, kakav je Mađarska, šanse negdje pola pola, a mi ćemo gledati da izvučemo povoljan rezultat”, poručio je Radović.

Kapiten Bojan Dubljević podsjetio je da je još prije tri godine rekao da nije lako igrati FIBA prozore, jer jednostavno nema se vremena za pripremu mečeva.

“Znamo značaj ta dva meča, oni su jedna ozbiljna ekipa, ali daćemo maksimum. Niko od nas nije tu da juri individualnu statistiku, već da damo maksimum da se borimo za ovaj dres i ako to budemo poštovali vjerujem u pozitivan rezultat”, rekao je Dubljević.

Prema njegovim riječima, Mađarska ima svoj sistem koji forsira.

“Mi treba da se fokusiramo na nas, da radimo najbolje stvari koje mi znamo. Zbog toga više smo fokusirani na naš sistem nego na njihov. Najvažnije je da se borimo i igramo timski jer samo tako možemo doći do pobjede”, rekao je Dubljević.

U prvom kvalifikacionom prozoru obje selekcije ostvarile su po pobjedu protiv Portugala i poraz od Francuske.

Duel trećeg kola u Debrecinu počeće u 18 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije