fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalMlada reprezentacija sjutra sa Kazahstanom

Mlada reprezentacija sjutra sa Kazahstanom

Podgorica, (MINA) – Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Almatiju sa Kazahstanom utakmicu sedme grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crnogorska selekcija prvi međusobni duel u Podgorici izgubila je 2:1, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila je po pobjedu i remi uz četiri poraza.

Izabranici selektora Miodraga Vukotića jedini trijumf upisali su protiv Farskih Ostrva 3:0, igrali su neriješeno sa Izraelom 0:0, dok su, osim od Kazahstana, poraženi i od Makedonije 2:1 i dva puta od Španije po 2:0.

Rival crnogorskim mladim fudbalerima zabilježio je po dva trijumfa i poraza, dok je jednom igrao neriješeno.

Vukotić uoči puta za Kazahstan morao je da se odrekne usluga Srđana Krstovića i Danila Markovića, a sa šireg spiska pozvani su Novica Eraković iz Sutjeske i Milan Vukotić iz Budućnosti.

Crnogorski selektor podsjetio je da je kadrovskih problema bilo maltene od prve utakmice ovog ciklusa kvalifikacija.

“Situacija je sada takva da pred meč sa Kazahstanom imamo dva igrača koja su pozitivna na kovid-19. Riječ je o dva centralna igrača koji su srce tima. Oni ne mogu sa nama da putuju, a samim tim opet ne možemo da računamo na planirani tim.

On je podsjetio da nije mogao da računa ni na Merisa Skenderovića, Ognjena Stijepovića, Sergeja Grubač i Petra Vukčevića.

“To znači da smo vidno oslabljeni, ali što je tu je. Sve te probleme treba da prevaziđemo. Igrači koji su tu treba da daju maksimum. Uradićemo sve da se iz Kazahstana vratimo sa pobjedom i tri boda”, rekao je Vukotić.

Komentarišući ishod prvog međusobnog duela sa Kazahstanom, on je kazao da je crnogorska selekcija u prvom meču bila bolja i da nije zaslužila poraz.

“Propustili smo dosta šansi, posebno u prvom poluvremenu, kada je trebalo da bude dva-tri razlike. Odsustvo kompletnje posljednje linije, neuigranost i nespremnost, koštala nas je boljeg rezultat. Izgubili smo u samom finišu, a kažnjeni smo iz kontre, u sudijskoj nadoknadi”, rekao je Vukotić.

Duel Crne Gore i Kazahstana počeće u 15 sati po našem vremenu.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...