fbpx
NaslovnicaMina SportMilačić diplomirala na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje

Milačić diplomirala na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje

Podgorica, (MINA) – Nekadašnja crnogorska rukometna reprezentativka, Ana Milačić odbranila je danas završni rad, kao apsolvent studijskog programa Sportski trener, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice.

Njen mentor, Duško Bjelica, kazao je da mu je služilo na čast da usmjerava rukometašicu Milačić u njenom akademskom radu, navodeći da je pokazala zavidnu uspješnost, jednako kao što ga je ostvarila i na terenu.

Milačić je kazala da je ponosna što je uspjela da osvoji i pehar znanja i kruniše još jedan zacrtani put, diplomom Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Rad na temu “Pregled dosadašnjih istraživanja o rukometu objavljenih u časopisu Sport Mont”, odbranila je pred komisijom u sastavu Danilo Bojanić (predsjednik), Duško Bjelica (mentor) i Jovan Gardašević.

Milačić je dugo godina nastupala u Grčkoj i proglašavana za najbolju rukometašicu najkvalitetnije rukometne lige u toj državu.

U dresu AEK-a osvojila je duplu krunu – Kup i prvenstvo Grčke.

Ranije je igrala u Solunu, Nišu, Zagrebu, a ponikla je u Budućnosti iz Podgorice.

Dobitnik je nagrade za izuzetne sportske rezultate na međunarodom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti koju dodjeljuje naučni časopis Montenegrin Journal Sport and Science Medicine.

Riječ je o časopisu međunarodne redakcije, koji je indeksiran u svjetskim bazama Web of Science i Scopus, a koji, u saizdavaštvu objavljuju Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i Crnogorska sportska akademija.

Najčitanije