fbpx
10.9 C
Podgorica
March 28, 2023.
NaslovnicaMina SportMaraton 1. novembra

Maraton 1. novembra

Podgorica, (MINA) – Podgorički maraton zbog složene epidemiološke situacije u Glavnom gradu biće održan 1. novembra, sedam dana ranije od planiranog, saopštili su organizatori manifestacije.

Navodi se da će kompletna manifestacija biti održana u bulevaru Crnogorskih serdara na kružnoj stazi od kilometar,na kojoj se tradicionalno svake godine održava i Ultramaraton Montenegro na 50 kilometara.

Organizcijom manifestacije predviđeno je da se održe trke na pet i deset kilometara, polumataton (21 km) i maraton 42.195 metara, kao nacionalni šampionat Crne Gore u trkama na cesti-putu.

Kotizacija za učešće za trke na pet i deset kilometara, u polumaratonu i maratonu iznosi pet EUR.

U svakoj trci najviše može učestvovati do 100 učesnika u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela, a primjenjivaće se mjere socijalne distance i nošenje maski.

Promoter manifestacije biće Slađana Perunović, učesnica olimpijskih igara i rekorederka Crne Gore u trkačkim disciplinama od 800 metara do 100 kilometara.

Perunović je šampionka Balkana u maratonu i polumaratonu, pobjednica Podgoričkog maratona, Beogradskog maratona i polumaratona i mnogih maratona u regionu.

Podgorički maraton ove godine biće održan 27. put, a prvi put na novoj trasi.

Prethodnih godina maratonci su prolazili kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi, a start i cilj maratona bio je na podgoričkom gradskom trgu.
(kraj) eml/isf

Najčitanije