fbpx
NaslovnicaMina SportKukuličić: Čelić prva prepreka ka trofeju

Kukuličić: Čelić prva prepreka ka trofeju

Podgorica, (MINA) – Član podgoričkog MMA kluba Omladinac, Lazar Kukuličić kazao je da je Patrik Čelić prva prepreka ka ostvarenju cilja – osvajanju prestižnog regionalnog turnira Armagedon u Zagrebu i ugovor sa najvećom evropskom MMA promoterskom kućom, poljskom agencijom KSW.

On je istakao da respektuje rivala u subotnjem polufinalu, ali da je uvjeren u još jedno dobro izdanje i novu pobjedu.

Kukuličić je plasman u polufinale lake kategorije, do 70 kilograma, došao pobjedom protiv Hrvata Bruna Goluba, prekidom u prvoj rundi.

Do četvrte pobjede na profesionalnom ringu došao je “gušenjem”, minut i po prije kraja prve runde

Govoreći o četvrtfinalnoj borbi, Kukuličić je kazao da je Golub bio izuteno čvrst protivnik, ali da ga je taktički iznenadio.

“Znali su da sam karatista i očekivali su borbu u stend apu. Iznenadio sam ih kada sam dabl legom srušio protivnika i gušenjem meč priveo kraju. Time sam pokazao da sam dobar u svim segmentima borbe”, kazao je Kukuličić agenciji MINA.

Komentarišući rivala u polufinalu, Kukuličić je istakao da je i Čelić član Amerikan top tima.

“On je težak protivnik, dobar je u stend apu, rvanju i parteru. U prvom kolu je imao težak meč sa Hrvojem Stepićem koji je dobio jednoglasnom odlukom sudija. Očekujem težak meč i bukvalno se spremamo za rat”, rekao je Kukuličić.

On je istakao da je pripreme odradio u svom klubu i da će borbu dočekati maksimalno spreman.

Kukuličić je kazao da je imao privilegiju da se priprema sa šampionima.

“Iz mog karate kluba to su nili Mario Hodžić, Bojan Bošković, Nenad Dulović, Andrija Fatić i Balša Miličković. U brazilskoj džiu džici sa Dejanom Petričevićem i Vukom Slavuljicom, u boksu sa Predragom Radoševićem i trenerom Draganom Đuričkovićem u Bokserskom klubu Podgorica. Trenirao sam i sa našim džudistima Mladenom Mišurovićem, Nikolom i Nebojšom Gardaševićem, Zvezdanom Đukićem i Novom Raičevićem”, rekao je Kukuličić.

On je naglasio da najveću zahvalnost duguje svom treneru Žarku Rakoviću.

“Na imenu Karate kluba Omladinac započeli smo i priču sa MMA klubom Omladinac u kome sam i jedan od trenera. Cilj je naravno pobjeda na Armagedonu i ugovor sa agencijom KSW. I naravno da MMA klub, po uzoru na Karate klub Omladinac, bude klub šampiona“, kazao je Kukuličić.

Armagedon je regionalni turnir, koji je okupio 32 najbolja mlada borca Balkana. Borci su podijeljeni u četiri težinske kategorije od perolake do srednje.

Za osvajanje trofeja biće neophodne tri pobjede, a Armagedon prvak, osim novčane nagrade, dobiće i ugovor na tri borbe sa hrvatskom promoterskom kućom Fight Nation Championshipom za 2021 godinu.

Najbolji borac turnira dobiće ugovor s najvećom evropskom MMA promocijom, poljskom agencijom KSW.

U petak je na programu zvanično mjerenje, dok su polufinalne borbe na programu dan kasnije u 20 sati.

MMA, skraćenica za Mixed Martial Arts (Mješovite borilačke vještine), je kontaktni sport koji spaja tehnike udaranja i bliske borbe.

U MMA borci mogu da koriste mnogobrojne tehnike (zavisno od federacija) kao što su udarci nogom, šakom, koljenom i laktom i tehnike obaranja i poluga.

MMA se praktikuje sa otvorenim rukavicama i održava se u kavezu ili ringu.

Meč se može završiti nokautom, predajom, polugom, gušenjem ili odlukom sudija.

Najčitanije

Sjutra turnir u Herceg Novom Podgorica, (MINA) - Crnogorska Tekbol liga biće nastavljena drugim zimskim...