fbpx
NaslovnicaMina SportKarate klub Omladinac stvara šampione

Karate klub Omladinac stvara šampione

Podgorica, (MINA) – Karate klub Omladinac stvara šampione, a potvrda kontinuiranog kvalitetnog višedecenijskog rada su 42 medalje sa evropskih i svjetskih prvenstava, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Omladinac je osnovao Nikola Raković 1973. godine, a za gotovo 49 godina postojanja iznjedrio je brojne reprezentativce SFR Jugoslavije, bivših državnih zajednica i Crne Gore.

Klub je četiri puta proglašavan za najbolji u Glavnom gradu, a njegovi članovi Marina Raković, Mario Hodžić, Bojan Bošković i Milena Jovanović nosioci su najznačajnijih priznanja Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Foto: KK Omladinac

Stručni štab, predvođen Žarkom i Marinom Raković, od ove sezone činiće i Vladimir Jović, Mario Hodžić i Sara Jovanović, koja će biti zadužena za kate.

Hožić i Jovanović vodiće treninge u Sportskom centru Venom, radnim danima od 19 do 20 kaate, odnosno od 20 do 21 sat borbe.

Foto: KK Omladinac

“Kao takmičar ostvario sam mnogo dobrih rezultata i izuzetno sam zadovoljan svojom karijerom. Sada imam novi cilj i novi izazov, a to je da se ostvarim i u trenerskoj ulozi. Naslijedivši potrebno znanje od svog trenera Žarka Rakovića, po mnogima jednog od najboljih na svijetu, vjerujem da i u novoj ulozi mogu doprinijeti osvajanju novih medalja i promociji našeg kluba i države“, rekao je Hodžić.

Treninge u Dalmatinskoj ulici, u sklopu plesnog kluba Sonris, vodiće Vladimir Jović, osvajač zlatne medalje sa Evropskog prvenstva u konkurenciji mlađih seniora.

Foto: KK Omladinac

„Zahvaljujući svojim rezultatima i dugogodišnjim radom u karateu dobio sam povjerenje trenera Rakovića, koji me je obavezao da stečeno znanje prenesem na nove generacije, trudeći se da već provjerenom formulom stvorim što više novih šampiona. Ne sumnjam da ću biti uspješan i u ulozi trenera (termini: Utorak, četvrtak i nedjelja od 18 do 19 sati)“, rekao je Jović.

Treninge na lokaciji Tuški put i Stari aerodrom vodiće Marina Raković, koja u karijeri ima tri evropske bronze – na Tenerifima 2012, u Budimpešti 2013. i Istanbulu 2015.

Bronzana je bila i godinu kasnije na Svjetskom prvenstvu u Lincu i Evropskim igrama, 2015. godine u Bakuu.

Foto: KK Omladinac

Bila je i kadetska prvakinja Evrope 2006. godine u Podgorici.

„Već duži period se bavim trenerskim poslom za mlađe uzrasne kategorije. Na Starom aerodromu vodim sekciju od tri do šest godina i to ponedeljkom, srijedom i petkom od 17 do 17 sati i 45 minuta. U Sali na Tuškom putu radim sa djecom od šest do 12 godina, a treninzi su utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom od 18 do 19 sati. Ukoliko želite da vaše dijete bude šampion dovedite ga u Omladinac da trenira sa šampionima“, kazala je Raković.

Biranana je za sportistu Podgorice 2013. i 2015, dok je za najboljeg sportistu Crne Gore proglašena 2016. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...