fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalFSCG: Klubovima i Udruženjima klubova 4,8 miliona EUR

FSCG: Klubovima i Udruženjima klubova 4,8 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Fudbalskim klubovima i Udruženjima klubova tokom naredne dvije godine biće distribuirano više od 4,8 miliona EUR, saopšteno je iz Dudbalskog saveza.

Izvršni odbor te asocijacije usvojio je danas predlog Odluke o finansijskoj pomoći klubovima za sezone 2022/23 i 2023/24.

Odlukom je predviđeno uvećanje finansijske pomoći u odnosu na prethodne godine.

“Klubovima koji se takmiče u Meridianbet Prvoj crnogrskoj ligi biće uplaćeno po 96.000 po sezoni, a drugoligašima po 60.000 EUR. Klubovi koji se takmiče u Prvoj ligi Crne Gore za žene dobiće po 10.000 po sezoni, a klubovi Futsal ligi po pet hiljada po sezoni”, saopteno je iz Fudbalskog saveza.

Navodi se da će klubovima koji se takmiče u seniroskim ligama Udruženja klubova biti uplaćeno po pet, a isti iznos dobile i klubovima koji se takmiče u Kadetskoj ligi Crne Gore za žene, a nemaju ekipi u seniorskoj ligi.

“Klubovima koji se takmiče u Omladinskoj i Kadetskoj ligi Crne Gore, a njihovi seniorski timovi u ligama Udruženja klubova FSCG biće uplaćeno po šest hiljada EUR po sezoni. Udruženja klubova FSCG (Jug, Centar, Sjever) biće uplaćeno godišnje po 25.000 EUR”, piše u saopštenju.

Isplata finansijskih sredstava klubovima Meridianbet Prve crnogorske lige i Druge lige Crne Gore, kao i prethodnih godina, biće odrađena kroz osam jednakih mjesečnih rata tokom trajanja takmičarske sezone.

“Odlukom je predviđena i obustava opredijeljenih finansijskih sredstava u slučaju kršenja propisa FSCG, dovođenja u pitanje integriteta takmičenja i kada klub u potpunosti ne sprovodi odluke, uputstva i direktive nadležnih organa i tijela FSCG, piše u saopštenju.

Saopšteno je i da će, oOsim navedene finansijske pomoći, klubovima koji se takmiče u Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi biti distribuirana i sredstva stečena prodajom televizijskih, betting i data prava kroz fiksne iznose i premije zavisne od plasmana na kraju sezone.

“Dio tih finansijskih sredstava pripada i finalistima Kupa Crne Gore. Računajući iznose dobijene kroz finansijsku pomoć i premija vezanih za televizijska, betting i data prava klubovi učesnici Meridianbet Prve lige inkasiraće minimalno 116, a maksimalno 176.000 EUR po sezoni”, saopšteno je nakon sjednice.

Izvršni odbor je, na predlog Komisije za sprovođenje procesa izbora-imenovanja generalnog sekretara FSCG, imenovao Momira Đurđevca za novi četvorogodišnji mandat na toj fukciji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije