fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaCrnogorski košarkaši na startu sa Turskom

Crnogorski košarkaši na startu sa Turskom

Podgorica, (MINA) – Košarkaška reprezentacija Crne Gore utakmicom protiv Turske zvanično će sjutra početi četvrti nastup na seniorskom prvenstvu Evrope.

Debitovala je 2011. godine u Litvaniji i završila na 21. mjestu. Crnogorski košarkaši dvije godine kasnije u Sloveniji osvojili su 17, dok su šampionat 2017. u Turskoj, Rumuniji, Finskoj i Izraelu okončali na 13. mjestu.

Crna Gora je u pripremnom periodu odigrala četiri meča – savladala je Holandiju i Sjevernu Makedoniju, a izgubila od Srbije i Slovenije. Na startu drugog kruga kvalifikacija za Mundobasket nadigrala je Bosnu i Hercegovinu i izgubila od Litvanije.

Tursku na Eurobasketu predvode NBA zvijezde – Alperen Šengun, Furkan Korkmaz i Džedi Osman. U ekipi su i igrači iz Evrolige poput Meliha Mahmutoglua, Sertača Šanlija, te Amerikanca Šejna Larkina, a sa klupe predvodi ih Ergin Ataman, koji je sa Efesom dva puta uzastopno osvojio Evroligu.

Duel A grupe u Tbilisiju počeće u 16 sati i 15 minta. U toj grupi, u 13 sati i 30 minuta, sastaće se Španija i Bugarska, dok je za 19 sati zakazan duel Belgije i Gruzije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U nedjelju posljednji turnir

Podgorica, (MINA) - Posljednji turnir zimske turneje Crnogorske tekbol lige biće odigran u nedjelju...