fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora nosilac na žrijebu za SP rukometaša

Crna Gora nosilac na žrijebu za SP rukometaša

Podgorica, (MINA) – Muška rukometna reprezentacija Crne Gore biće jedan je od nosilaca na sjutrašnjem žrijebu za baraž za Svjetsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Švedskoj i Poljskoj, objavljeno je na zvaničnom sajtu Evropske rukometne federacije.

Žrijeb će biti obavljen u Budimpešti, gdje se održava finalni vikend Evropskog prvenstva.

Crnogorska reprezentacija ostvarila je istorijski rezultat i osvajanjem 11. mjesta, izborila povoljniju poziciju na predstojećem žrijebu.

Crnogorski rukometaši izbjegli su prvu rundu baraža koja se igra u martu i izborila drugi krug, koji je planiran za april.

Baraž se igra u dva meča – prvi duel na programu je 13. ili 14. aprila, a revanš tri dana kasnije.

Nosioci na žrijebu, osim Crne Gore, su još Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Holandija, Srbija, Rusija i poraženi iz meča za peto mjesto, u kojem se danas sastaju Island i Norveška.

Potencijalni protivnici su selekcije koje budu pobjednici prvog kruga baraža koji se igra u martu.

U prvom krugu nosioci na žrijebu će biti selekcije koje su plasirane od 16. do 24. mjesta na Evropskom prvenstvu – Austrija, Bosna i Hercegovina, Bjelorusija, Litvanija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Ukrajina, Slovenija i Slovačka.

U drugom šeširu za prvi krug baraža su selekcije koje su bile najuspješnije u kvalifikacijama – Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Grčka, Izrael, Italija, Rumunija i Švajcarska.

Plasman na Svjetsko prvenstvo već su izborili aktuelni šampion planete – Danska, domaćini Švedska i Poljska, kao i tri selekcije sa Evropskog prvenstva – Francuska, Španija i pobjednik meča za peto mjesto – Island ili Norveška.

Nakon baraža biće poznato još devet evropskih selekcije koje idu na šampionat svijeta.

Početak subotnjeg žrijeba zakazan je za 15 sati i 30 minuta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije