fbpx
NaslovnicaMina SportBulatović i Bošković najbolji

Bulatović i Bošković najbolji

Podgorica, (MINA) – Članica podgoričkog streljačkog kluba Centar, Ivona Bulatović i Stanislav Bošković iz Brskova najuspješniji su takmičari prvog kola Kupa Crne Gore u streljaštvu – vazdušnim oružjem.

Bulatović je u svom prvom nastupu kao seniorka, u disciplini vazdušni pištolj, ostvarila rezultat 557 krugova.

Bošković je u istoj disciplini “upucao” 563 kruga.

U disciplini vazdušna puška, u konkurenciji seniora najbolji su bili Anđela Miličković (609,4) iz Centra i član kolašinskog Gorštaka, Vojin Tomović (597,2).

U disciplini vazdušni pištolj, u konkurenciji juniora, slavili su članovi Gorštaka, Matija Šćepanović (500) i Jovana Popović (543).

U konkurenciji juniora, u disciplini vazdušna puška, najbolji su bili Nemanja Šekarić iz Centra (595,1) i Darinka Bulatović iz Gorštaka (605,4), a kod kadetkinja REmka Ramusović iz STK Donje Luge (574,7).

“Primjetna je nova energija i entuzijazam poslije duže pauze. Imamo izuzetne talente koji postaju pouzdani reprezentativci i nekoliko strijelaca svjetskog potencijala”, piše u saopštenju Streljačkog saveza.

Organizator takmičenja na strelištu Ljubović bio je Streljački klub Centar.

Takmičenje je održano na 20 streljačkih mjesta, a korišćene su papirne mete koje su ocjenjivane uređajem marke Disag.

“Prva dva kola Kupa dio su manifestacije Evropske nedjelje sporta koja se održava pod pokroviteljstvom Evropske komisije i Ministarstva sporta i mladih Crne Gore”, piše u saopštenju.

Najčitanije