fbpx
NaslovnicaCrna GoraU krugu deponije Livade nepoznata osoba podmetnula požar

U krugu deponije Livade nepoznata osoba podmetnula požar

Podgorica, (MINA) – U krugu deponije Livade u četvrtak uveče nepoznata osoba podmetnula je požar, a službenici službi zaštite i spašavanja Glavnog grada i Danilovgrada cijelu noć su pokušavali da ga lokalizuju, saopštili su iz PG Biroa.

Kako se navodi, požar je podmetnut u 19 sati i 12 minuta.

“Upotrebom preko 35 cistijerni vode, požar je privremeno stavljen pod kontrolu, međutim, izvjesno je da će se posljedice osjećati i u narednim danima, kroz emisiju dima i zagađenje životne sredine”, kaže se u saopštenju.

Video: Saša Vujanović

Iz PG Biroa kazali su da će protiv nepoznate osobe koja je podmetnula požar biti podnijeta krivična prijava, a sav video materijal i drugi dokazi dostavljeni Upravi policije i Tužilaštvu, na dalje postupanje.

Oni su pozvali građane da svaku sumnjivu aktivnost oko kruga Deponije odmah prijave nadležnim organima, jer je, kako se navodi, svako podmetanje požara na navedenom prostoru izuzetno problematično, kako sa aspekta gašenja, tako i sa aspekta zdravlja stanovništva.

“Tužno je da se naš grad i dalje suočava sa posljedicama ovakvog djelovanja neodgovornih pojedinaca, bilo da su instruisani, bilo da je riječ o ličnom činu, jer posljedice takvog djelovanja trpe svi građani Podgorice i susjednih opština, kao i životna sredina Crne Gore”, rekli su iz PG Biroa.

Njihove ekipe, kako se navodi, pomognute kolegama iz susjednih Opština, nastaviće sanaciju prostora i u narednim danima, uz nadu da će to biti posljednja nemila scena takvog tipa.

“A da će nadležni organi u što kraćem roku rasvijetliti sve činjenice sinoćnjeg događaja i procesuirati odgovorna lica”, dodaje se u saopštenju PG Biroa.

Oni su rekli da zdravlje građana Podgorice, a posebno onih najmlađih koji su jednako pogođeni ovim ili sličnim kriminalnim aktivnostima, bude svima na prvom mjestu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije