fbpx
NaslovnicaCrna GoraPzP: Crna Gora mora dinamičnije nastaviti sa reformama

PzP: Crna Gora mora dinamičnije nastaviti sa reformama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora mora dinamičnije nastaviti sa reformama za spas države, kako bi se stekli uslovi da se pridruži porodicama naprednijih i uređenijih društava Evropske unije (EU), poručeno je sa završne konvencije Pokreta za promjene (PzP) u Podgorici.

Iz PZP-a su poručili da su prepoznati kao partija koja ima nultu stopu tolerancije prema korupciji i organizovanom kriminalu, i koja nudi konkretna rješenja za razvoj i prosperitet Crne Gore.

“Bez obzira na okolnosti, PzP ipak ima kontinuitet ostvarenih reformskih ciljeva koji se tiču poboljšanja socio-ekonomskog položaja građana, medicinskih i prosvjetnih radnika, ostvarenje ženskih prava, ali i najvažniji cilj je postignut – smjena stabilokratije koja je vladala tri decenije”, kaže se u saopštenju.

Iz PzP su rekli da je ta stranka uvijek bila avangardna politička i ideološka struja, ali i ona koja je, prateći savremene trendove u EU i svijetu, donosila Crnoj Gori značajne napretke.

Navodi se da su imperativi PzP-a građenje ambijenta međunacionalnog povjerenja, afirmisanje građanskog koncepta društva, snažna borba protiv narastajućeg ekstremizma, vršnjačkog nasilja, i snažna, organizovana i jasno strateški definisana borba protiv siromaštva, kao glavnog problema crnogorskog društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minimalan trijumf Borusije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije pobijedili su večeras u Dortmundu ekipu Pari Sen Žermena...