fbpx
NaslovnicaMina SportNikšićani bez polufinala

Nikšićani bez polufinala

Viljnus, (MINA) – Golbal klub Nikšić nije uspio da se plasirala u polufinale i u nastavku finalnog turnira Lige šampiona u Viljnusu igraće za plasman od petog do osmog mjesta.

Crnogorski predstavnik poražen je danas u četvrtfinalnom meču od litvanskog Šaltinisa 10:6.

Duel sa sastavom, koji čine višestruki osvajači medalja sa najvećih svjetskih takmičenja već u četvrtfinalu, uslovio je poraz od finskog Old pauera 12:2, koji je nikšićki tim bacio na posljednje mjesto u B grupi.

Nikšić je, nakon iznenađujuće ubjedljivog poraza, imao isti učinak kao i Old Pauer i Krakov, ali i najslabiji musđusobni skor i gol razliku.

Izabranici trenera Nikole Čurovića drugog takmičarskog dana odigrali su dva različita meča.

U prvom, protiv Old pauera, potpuno su podbacili i odigrali jedan od najslabijih mečeva posljednjih godina.

Loše izdanje popravili su u duelu sa domaćinom turnira, mnogo kvalitenijim timom od finskog predstavnika.

Dobar početak, vođstvo od 2:0 i egal u većem dijelu meča popravili su značajno utisak, ali ne dovoljno da se savlada veliki rival.

Povoljnijeg rezultata, u najboljem meču na turniru, koštala ih je slabnija realizacija penala, kao i nekoliko grešaka u odbrani, koje je iskusni rival znao da kazni i dođe do vođstva, a kasnije i pobjede.

Najefikasniji u nikšićkom timu bio je Nikola Nikolić sa pet golova, a bio je strijelac i oba pogotka protiv Old pauera. U listu strijelaca upisao se i Miloš Ranitović.

Kapiten Marko Nikolić kazao je da forma u Viljnusu nije na zadovoljavajućem nivou i da je višemjesečno odsustvovanje sa terena dalo rezultat.

“Nijesmo uspjeli da izborimo bolji plasman u grupi i to je rezultiralo da već u četvrtfinalu igramo sa najboljom ekipom A grupe. U prvom meču imali smo veliki pad u igri, ušli smo u kontra ritam i to je omogućilo Fincima da nas lako dobiju”, rekao je Nikolić agenciji MINA.

Govoreći o četvrtfinalnom duelu sa Litvancima, on je istakao da su znači ko im je rival sa druge strane terena.

“Znali smo sa kim igramo u četvrtfinalu, da nam je rival prvi favorit za trofej. Pružili smo svoj trenutni maksimum. Igrali smo dobro i skoro cijelu utakmicu bili u egalu, a izgubili smo je našim greškama. Presudilo je nekoliko nerealizovanih penala”, rekao je Nikolić.

On je naglasio da je turnir u Vilnusu, bez obzira na njegov značaj, u sklopu priprema za decembarsko prvenstvo Evrope u Podgorici.

“Veliki smo optimisti što se tiče Evropskog prvenstva. Želimo medalju, da li je to realno ili nije to ne znam, ali znam da ćemo se dobro spremiti i daćemo dati svoj maksimum. Vidjećemo za šta će to biti dovoljno”, zaključio je stariji od braće Nikolić.

Nikšićki tim u nastavku turnira boriće se sjutra za plasman od petog do osmog mjesta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije