fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanoviću dostavljen predlog za mandatara sa 41 potpisom podrške

Đukanoviću dostavljen predlog za mandatara sa 41 potpisom podrške

Podgorica, (MINA) – Parlamentarna većina od 30. avgusta 2020. godine dostavila je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću predlog da mandatar za sastav nove vlade bude lider Demosa Miodrag Lekić, koji je potpisao 41 poslanik.

Poslanici su u dopisu pozvali Đukanovića da odmah povuče zahtjev da se 30. septembra održi sjednica Skupštine sa dnevnim redom – Predlog odluke o skraćenju mandata Skupštini.

“Zato što je to bespredmetno, imajući u vidu činjenicu koja vam je dobro poznata da Miodrag Lekić ima podršku 41 poslanika da dobije mandat i sastavi 44. vladu”, dodaje se u dopisu.

Navodi se da utisak koji je Đukanović stekao da Lekić “nema jasnu podršku dovoljnog broja poslanika za mandatara”, očigledno nije bio ispravan.

“Što se jasno vidi i iz priloženih potpisa parlamentarne većina od 41 poslanika”, kaže se u dopisu.

U dopisu se navodi da je Đukanović ignorisao jučerašnje obavještenjje i javne iskaze svih relevantnih političkih subjekata o davanju podrške Lekiću za mandatara nove vlade, insistirajući na potpisima podrške, koji, kako su dodali, nijesu neophodni uslov prema Ustavu.

“Nadamo se da ćete sada ispuniti ustavu obavezu i omogućiti konsolidaciju društva i rješavanje gorućih problema u Crnoj Gori. Svako suprotno ponašanje od poštovanja Ustava i zakona, smatraćemo pokušajem državnog udara”, zaključuje se u dopisu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije