fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Formiranje manjinske vlade moralno i demokratsko posrnuće

Bečić: Formiranje manjinske vlade moralno i demokratsko posrnuće

Podgorica, (MINA) – Formiranje manjinske vlade predstavljalo bi moralno i demokratsko posrnuće države jer bi, suštinski, vlast bila u rukama Demokratske partije socijalista (DPS), poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je, na protestima koje je organizovala Demokratska Crna Gora, rekao da se osjeća gorčina zbog onih koji su, kako je naveo, zakoračili izdajničkim putem i “krenuli da izdaju 30. avgust”.

“Sve u životu mogu da oprostim i razumijem, ali izdaju nikada ne mogu da oprostim. Kakav bismo mi bili narod, ljudi, država da nijesmo učeni da držimo riječ?”, naveo je Bečić.

On je kazao da je, na jučerašnjoj sjednici kolegijuma predsjednika Skupštine, vršen pritisak na vršioca dužnosti predsjednika parlamenta Strahinju Bulajića.

foto: MINA

“U utorak su bili udruženi oni koji nas varaju decenijama sa onima koji su bili sa nama. Uzeli su sebi za pravo da drsko, bezobrazno vrše pritisak na Bulajića da zakaže antiustavno i antipravno vjenčanje jer, gle čuda – spremni su za svadbu mladenci i kumovi”, rekao je Bečić.

On je poručio da isključivo od volje predsjedavajućeg Skupštine zavisi kada će se sazvati sjedica i kada će njen dnevni red biti usvojen.

“Kada je Demokratski front (DF) bojkotovao Skupštinu, ja sam odbijao da sazovem sjednice jer tu nijesu bili svi poslanici pobjedničke većine”, rekao je Bečić.

On je kazao da je na svakom mjestu čuvao volju naroda i branio drugi član Ustava Crne Gore.

Bečić je poručio da ga ponašanje opozcije ga ne iznenađuje.

“DPS, koji bi trebalo da ostane do izbora u opoziciji, sada bježi od izbora kao đavo od krsta”, rekao je Bečić.

On je naveo da je DPS odbio da glasa za odluku o vanrednim parlamentarnim izborima jer su, kako je ocijenio, doživjeli politički brodolom na svim parlamentarnim i lokalnim izborima.

Bečić je, komentarišući izjavu portparola DPS-a Miloša Nikolića, naveo da će se ta partija pitati za sve u manjinskoj vladi.

“To je logično, jer bi DPS u toj novoj većini činio dvije trećine. Vlada bi bila u kabinetu predsjednika DPS-a, koji bi daljinski upravljao vladom“, naveo je Bečić.

On je poručio da okupljeni na protestima žele da sačuvaju ekonomsku, društvenu i političku slobodu.

“Crna Gora se miri ako svakog građana osnažite ekonomski, politički i društveno”, rekao je Bečić.

Predsjednik poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović naveo je da je Crna Gora ustala da bi odbranila svoju budućnost.

On je naveo da su 30. avgusta u političku prošlost poslati “tajkuni, kriminalci i uzorpatori”.

Prema riječima Bogdanovića, nema bolje pozivnice za proteste od pogleda na masovno prisustvo ljudi koji se bore za sebe i Crnu Goru.

„Nama nema bolje garancije da radimo ispravno svoj posao nego kad vidimo sve te ljude na crnogorskim ulicama i pločnicima. Sve što smo uradili na izborima i što smo uspjeli u Skupštini moramo da odbranimo ovdje“, rekao je Bogdanović.

foto: MINA

Bogdanović je poručio da se izborna pobjeda brani novim pobjedama.

„Pobjede koje smo ostvarili 30. avgusta nikada i niko više neće ugušiti. To je riječ koju smo dali svim građanima. Onaj ko misli da to može da uguši, grdno se vara“, poručio je Bogdanović.

On je rekao da je čitava Crna Gora ustala da bi odbranila tekovine 30. avgusta i pozvao građane da se pridruže protestima.

„Građanine Crne Gore, potreban si protestu, čekamo te. Da pokažemo koliko nas je i kažemo jasno i glasno “Ne” diktaturi, tajkunima i kriminalcima“, rekao je Bogdanović.

On je za subotu u 18 sati najavio protest u Beranama, ispred zgrade lokalnog parlamenta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

jakov milatović, vaskrs, čestitka

Milatović: Vaskrs da podstakne na jedinstvo među svima koji teže dobru

Podgorica, (MINA) - Predsjednike Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Vaskrs građankama i građanima...