fbpx
NaslovnicaServisne informacijePutevi mokri i klizavi, vidljivost smanjena

Putevi mokri i klizavi, vidljivost smanjena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je smanjena, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

Oni su upozorili da na pojedinim dionicama ima zaostale vode na putu, kao i da su duž klisura i usjeka mogući odroni.

Iz AMSCG su vozačima savjetovali da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Oni su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice, na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima“, kazali su iz AMSCG.

Kako su naveli, minimalna dubina šare na gazećoj površini gume je četiri milimetra. Navodi se da je na auto-putu zimska oprema obavezna za sva vozila.

Iz AMSCG-a su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila.

Saobraćaj na putu Rožaje – Špiljani će zbog rekonstrukcije za sve vrste vozila biti obustavljen od osam sati i 30 minuta do 11 sati i 30 minuta, kao i od 13 sati i 45 minuta do 16 sati i 45 minuta.

Zbog miniranja u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja i od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog radova u okviru rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje –Njeguši, dionica od supermarketa Voli do Bajićke crkve, saobraćaj je obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22. Novembar i Mediteranske ulice na snazi je obustava saobraćaja.

Zbog radova na održavanju u tunelima Sozina i Raš saobraćaće se naizmjeničnim propuštanjem vozila u zoni radova od 22 od šest sati.

Zbog rekonstrukcije postojećeg potpornog zida na magistralnom putu Sutomore – Bar saobraćaće se naizmjenično na mjestu radova.

Vozila u tunelu Budoš, na magistralnom putu Nikšić Danilovgrad, od 23 do pet sati saobraćaju naizmjenično, zbog radova na rasvjeti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Privredna komora Crne Gore tabla

Nova ograničenja opteretila bi poslovanje u turizmu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potencijalnio uvođenje novih ograničenja upotrebe bezdimnih duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru,...