fbpx
NaslovnicaServisne informacijeOprez zbog smanjene vidljivosti

Oprez zbog smanjene vidljivosti

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori na većini puteva saobraća se bez vanrednih ograničenja, a u višim predjelima vidljivost je ponegdje smanjena zbog slabog snijega i pojačanog vjetra.

Iz Auto moto saveza su upozorili da su na putevima duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni.

U Crnoj Gori je do 1. aprila naredne godine obavezna upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica – Pljevlja, saobraćaj će za sve vrste vozila zbog rekonstrukcije biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Saobraćaj na putu Rožaje – Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od osam do 11 i od 13 do 16 sati.

Saobraćaj na regionalnom putu Pljevlja – Metaljka biće obustavljen od devet do 11 i od 14 do 16 sati zbog rekonstrukcije te saobraćajnice.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad – Podgorica, dionica Komanski most – skretanje za Bandiće, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog iskopa materijala.

Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, zbog izgradnje potpornog zida u blizini stuba mosta Moračica saobraćaj će biti obustavljen ne duže od 30 minuta od osam do 17 sati.

Saobraćaj na magistralnom putu M-11 Lepetani – Tivat promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, ne duže od dva sata.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča – Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka, na putu Pljevlja – Čajniče.

Najčitanije