fbpx
NaslovnicaMina SportZatvorena izložba EKO olimpijsko putovanje

Zatvorena izložba EKO olimpijsko putovanje

Podgorica, (MINA) – Izložba EKO Olimpijsko putovanje, na kojoj je predstavljen svojevrsni prikaz istorije crnogorskog olimpijskog puta – od 2008. i Pekinga, do 2021. godine i Tokija, zvanično je zatvorena danas, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Navodi se da je izložbu, koja je od 26. bila postavljena u galeriji Radio Televizije Crne Gore, organizovanim dolascima posjetilo je 2.500 djece iz gotovo svih vrtića i predškoslkih ustanova sa teritorije Podgrice, učenici nekoliko osnovnih škola i nekoliko klubova sa mlađim kategorijama.

“Ukupno 28 različitih ustanova imalo je zakazane posjete”, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Foto: COK

Obilazak je podrazumijevao polučasovnu turu sa kratkim predavanjem o olimpizmu i značaju fer-pleja, kao i priče o olimpijskim timovima Crne Gore.

“Olimpizam i olimpijski duh bili su potom i važna tema na časovima, tako da su djevojčice i dječaci na taj način mogli da shvate značaj bavljenja sportom i da se, nadamo se, bar na kratko poistovjete sa svojim sportskim idolima – našim velikim sportistima”, stoji u saopštenju.

Najmlađima, koji su se priključili Eko olimpijskom putovanju, COK je poklonio Olimpijsku bojanku.

Foto: COK

Izvršni direktor Jugopetrola, Vasilis Panagopoulos, kazao je da su ponosni što su bili dio izuzetne olimpijske priče kroz muzejsku postavu istorijskih dostignuća crnogorskih sportista.

“EKO Olimpijska izložba je dragocjen resurs za obrazovanje naših mlađih generacija, razvijanje sportskog duha i promociju olimpijskih vrijednosti. Radujemo se predstojećim projektima u saradnji sa Olimpijskim komitetom, a našim sportistima želimo zdravlja i puno uspjeha tokom kvalifikacija i na Olimpijskim igrama u Parizu”, rekao je Panagopoulos.

Posjetioci su imali priliku da vide olimpijske eksponate, poput baklji, simbola olimpizma i olimpijskog pokreta, sa Ljetnjih i Zimskih Igara, fotografije olimpijskih timova Crne Gore, kao i istorijsku srebrnu medalju iz Londona 2012. godine.

“Iako se EKO olimpijsko putovanje završava, ono označava i uvod u aktivnosti koje nas čekaju na putu do Pariza”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije