fbpx
NaslovnicaMINA ServisiTrka sa preprekama Gladiator OCR Montenegro 24. juna

Trka sa preprekama Gladiator OCR Montenegro 24. juna

Podgorica, (MINA) – Trka sa preprekama Gladiator OCR Montenegro biće održana 24. juna i predstavlja sportsko-turističku manifestaciju, u kojoj takmičar tokom trke iskušava svoje limite suočavajući se sa raznim preprekama, saopštili su organizatori.

Navodi se da se trka održava u Nacionalnom parku Lovćen.

“Učesnici trke susreću se sa preprekama različite vrste. To su vuča ili preskakanje guma, penjanje preko zidova ili uz užad, puzanje ispod bodljikave žice i skakanje kroz vatru, balans greda i bacanja koplja i najsloženije prepreke intelektualnog tipa”, kazao je organizator manifestacije Balša Zajić agenciji MINA.

Foto: Gladiator OCR Montenegro

Učesnici manifestacije imaće mogućnost da trče zelenu (Green 8,5) ili crvenu (Red 12,5 kilometara) trku, a nadmetaće se u muškoj, ženskoj i timskoj konkurenciji.

Timove čine četiri ili više članova.

“Prijave traju do 10. juna. Moguće je prijaviti se i na dan trke, ali takmičari tada neće dobiti zvaničnu majicu manifestacije. Ove godine se očekuje oko 140 takmičara iz pet država svijeta. Novina je što ćemo ove godine imati malo duže staze i više prepreka za djecu, uzrasta od 4-6 i 7-10 godina”, rekao je Zajić.

Foto: Gladiator OCR Montenegro

Trka kreće u samom centru NP, u neposrednoj blizini ambulante i ostataka paviljona za liječenje plućnih bolesti.

Vodi prema restoranu Ivanov Konak, prolazeći kroz gustu izdaničku bukovu šumu i nastavljajući se stazom Vuka, jednom od najposjećenijih edukativnih irekreativnih staza NP Lovćen.

Staza dalje vodi do obranaka katuna Dolovi, pored istaženih speleoloških objekata (pećina i jama).

Taj dio staze je serpentinskog tipa i nastavlja se na stazu Vuka, gdje takmičari na RED Trci skreću lijevo prema Kolozunskim gredamai od tamo se vraćaju nazad prema stazi na kojoj idu takmičari Grin trke do jednog od najljepših vidikovaca Kraljevo počivalo.

Staza dalje vodi prema Vjetrenom mlinu ili Ruži vjetrova, najnižoj tački u parku, mjestu na kojem se miješaju dvije klime i 365 dana u godini konstantno duva vjetar.

Foto: Gladiator OCR Montenegro

U tom dijelu učesnike čeka stanica za osvježenje i hrana.

Takmičari trku nastavljaju kroz Grabovu šumu ivicom katuna Dolovi, do ugostiteljskog objekta Forest, gdje će morati da se spuste kroz betonske cijevi, nakon čega slijedi lagano penjanje prema sportskim terenima javne ustanove Lovćen Bečići do cilja koji je u blizini startne pozicije.

“Ovo je druga godina kako organizujemo trku i trudimo se da se stvaramo zdravu priču, podsjetimo na tradiciju u Crnoj Gori i izvedemo djecu i mlade ljude na pravi put kroz sportski duh, zdrave stilove života i boravak u prirodi”, zaključio je Zajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije