fbpx
NaslovnicaMina SportSve spremno za sportski samit naučne elite jugoitočnoj Evropi

Sve spremno za sportski samit naučne elite jugoitočnoj Evropi

Podgorica, (MINA) – Sve je spremno za organizaciju 21. međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije (CSA) iz Podgorice, saopštili su organizarori tog naučnog skupa.

Konferencija će biti održana od 18. do 21. aprila u Cavtatu, u hotelu Kroacija, a pod slogonaom “Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive”.

“Odabrano je ukupno 130 naučnih radova iz multidisciplinarnih oblasti koje sport naučno čine prestižnim, a koje potpisuju ukupno 297 naučnih i stručnih poslenika iz gotovo svih krajeva svijeta”, kazao je predsjednik CSA Duško Bjelica.

Prema njegovim riječima, CSA skup organizuje u partnerstvu sa pet referentnih visokoškolskih obrazovnih i naučnih ustanova iz država Evropske unije.

Partneri CSA su Fakulteti sporta Univerziteta u Ljubljani i Prešovu, Kineziološkim fakultetima u Osijeku, Splitu i Zagrebu i Fakultetom za sport i tjelesni odgoj iz Sarajeva, kao i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

“Organizujemo najveći naučni sportski samit probrane naučne elite u jugoistočnoj Evropi”, kazao je Bjelica.

On je naglasio da je partner eminentnog naučnog skupa i Crnogorski olimpijski komitet.

“Prethodne Konferencije održavane su u Crnoj Gori, u nekim gradovima i više puta. Domaćini su bili Bar, Kotor, Tivat, Herceg Novi, Podgorica i Budva, dok je Cavtat domaćin od 2019. godine u partnerstvu sa najreprezentativnijim naučnim i sportskim institucijama”, rekao je Bjelica.

On je precizirao da su određeni plenarni predavači, dva work šopa, kao i više predavanja na doktorskoj školi koja je sastavni dio naučnog skupa.

“Zahvaljujemo se uglednim naučnim i obrazovnim institucijama na podršci koju nam pružaju u pripremi ovog međunarodnog skupa što za nas predstavlja nemjerljiv doprinos u daljem razvoju sve prestižnije naučne konferencije”, rekao je Bjelica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...