fbpx
NaslovnicaMina SportRajković i Spaić na Gran priju u Notvilu

Rajković i Spaić na Gran priju u Notvilu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski paraatletičari Maja Rajković i Miloš Spaić nastupiće na Gran pri paraatletskom mitingu, koji će sjutra početi u švajcarskom Notvilu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Rajković će se takmičiti u bacanju koplja, u kategoriji u kategoriji F54 (bacanja iz specijalizovane stolice), dok će Spaić bacati kuglu u kategoriji F11 (osobe bez vida).

“Bronzanoj sa šampionata Evrope iz Bidgošća miting u Notvilu biće još jedno takmičenje u okviru priprema za Paraolimpijske igre u Parizu. Posljednja provjera biće joj Otvoreno prvenstvo Srbije, 15. i 16. juna u Kruševcu”, rekao je trener reprezentacije Veljko Čegar.

On je istakao da je Spaiću miting u Notvilu još jedna prilika da dostigne haj performans /high performance/, odnosno rezultat od 11,66 metara, što je jedan od standarda za odlazak na Igre u Pariz.

“Spaić ima još dvije šanse da to ispuni, poslije Notvila nastupiće i u Kruševcu. Poslije nešto slabijeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kobeu, odlično je bacao na Trofeju Podgorice. Ostvario je daljinu od 11,39 metara, što je njegov lični rekord, koji je bacio drugi put ove sezone”, rekao je Čegar.

Rajković će na bacalište 6. juna prije podne, dok će Spaić nastupiti u subotu.

“Na nama je da ga što bolje motiviše i spremi, da proba da dostigne željeni rezultat od 11,66 metara.
Nadam se dobrim vremenskim uslovima i dobrim rezultatima”, rekao je Čegar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije