fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaPljevljaci najbolji i u Bijelom Polju

Pljevljaci najbolji i u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA) – Pljevaljska ekipa Četiri sobe pobjednik je petog basket 3×3 turnira ljetnje sezone, koji je odigran u Bijelom Polju.

Šampionski tim, koji je ove sezone slavio i u Kolašinu, nastupio je u sastavu Dejan i Goran Posuka, Dejan Džaković i Vladan Đukanović.

Pljevljaci su sa svim pobjedama došli do drugog trijumfa u ljetnjoj sezoni i pokazali da su ozbiljan kandidat za titulu na finalnom turniru u Budvi.

Samo su protiv mlade ekipe Hoopers primili dvocifren broj poena – u grupi je bilo 19:14 i finalu 21:13.

Kapiten Džaković kazao je da su do trofeja došli lakše nego što su očekivali.

“Ekipa NLO je ispala neplanirano u četvrtfinalu i onda smo imali naizgled lakše finale. Na kraju trijumf djeluje dominantno, ušli smo sa jakom odbranom u finale, a to je ključ basketa 3×3. Kada izmorite protivničke igrače mnogo im je teže da pogode kasnije”, rekao je Džaković.

On je najavio potvrdio učešće na završnom turniru u Budvi.

Najprijatnije iznenađenje turnira u Bijelom Polju bili su finalisti, tim Hoopers, debitanti u “3×3 svijetu”.

Hoopers, koji je nastupio u sastavu Luka Vukićević, Nikola Marić, Matija Rakčević i Vuk Dragašević, je nakon uvodnih poraza u grupi od Kolašina i Četiri sobe, pobijedio ekipu Sinaloa 20:19 u doigravanju za četvrtfinale.

Savladali su i NLO 21:20 a do finala došli su dominantnom pobjedom nad Kolašinom 21:11.

Finale u Bijelom Polju donijelo im je i mjesto na finalnom turniru u Budvi.

Član Hoopersa Luka Vukićević kazao je da su oni nova ekipa, sastavljena od rekreativaca i entuzijasta.

“To nam je bio prvi turnir ove godine uopšte, pa je možda bilo malo i početničke sreće. Na startu turnira bili smo malo nervozni, izgubili smo prve dvije utakmice, ali imali smo sreću da igramo kvalifikacioni meč za plasman u četvrtfinale, na sreću smo ga dobili a potom u četvrtfinalu pobijedili jako dobru ekipu, NLO, koja je iz godine u godinu bilježi stvarno dobre rezultate”, rekao je Vukićević.

On je istakao da je polufinale bio jedini meč koji su dobili zasluženo.

“U finalu momci iz Četiri sobe su pokazali da su kvalitetna ekipa, osvojili su i prošli turnir, presudilo je iskustvo“ rekao je Vukićević.

Program u kompleksu sportske dvorane Nikoljac u Bijelom Polju upotpunili su otvoreni trening i takmičenje za najmlađe i publiku, kao i tradicionalno nadmetanje u šutiranju trojki – Martinova trica u znak sjećanja na mladog košarkaša Jedinstva Martina Šćekića.

Najbolji šuter bio je Aleksandar Pješčić, član ekipe polufinalista Frulaši, koji je, osim nagrade u iznosu od 50 EUR, isti iznos dobio i od Martinove porodice.

Turnir u Bijelom Polju ima najdužu tradiciju i orgaizuje se od 2017. godine.

3×3 ljetnja sezona ulazi u završnicu – najboljih 12 timova nadmetaće se 16. septembra na finalnom turniru u Budvi, čiji je nagradni fond 1.500 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije