fbpx
16.9 C
Podgorica
October 6, 2022.
NaslovnicaMina SportOnogošt slavi jubilej - 30 godina postojanja

Onogošt slavi jubilej – 30 godina postojanja

Podgorica, (MINA) – Karate klub Onogošt veliki jubilej, 30 godina postojanja, obilježiće oranizacijom tradicionalnog međunarodnog turnira Kup Nikšića, saopšteno je iz tog kluba.

Turnir će biti održan 2. oktobra, a okupiće više stotina karatista iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Onogošt će 18. put biti organizator karate takmičenja, u katama i borbama, u konkurenciji pionira, nada, kadeta i juniora.

Organizator je najavio da će klub u čast jubileja podsjetiti na takmičare koji su pronosili slavu crnogorskog karatea i zahvaliti se svima koji su pomogli da Onogošt bude što je danas.

Direktor kluba Dragoljub Fatić kazao je da je kroz školu i takmičarski pogon Onogošta prošlo više od 6.000 pionira, kadeta, juniora, i seniora.

“Onogošt je izrastao u jedan od vodećih klubova u Crnoj Gori, a zalaganjem svih ljudi u klubu i osmišljenim radom stručnog štaba klub je dokazao kako se sa gole ledine može formirati uspješna sportska organizacija i sportski kolektiv za primjer”, rekao je Fatić agenciji MINA.

On je podsjetio da su karatisti Onogošta predstavljajući svoju državu i grad osvojili više od 70 medalja na zvaničnim međunarodnim šampionatima.

Trofejni stručnjak podsjetio je da se Onogošt može pohvaliti seniorskim evropskim medaljama, ima evropskog i svjetskog prvaka i pobjednika Svjetskog kupa, osvajače medalja na prvenstvima Mediterana i Balkana, kao i sa Unirvezitetskih prvenstava Evrope i svijeta.

“Svi ti rezultati i nastupi naših takmičara govore da se sa ovakvim uspjehom može pohvaliti mali broj sportskih kolektiva, kako u našem gradu, tako i u našoj državi”, kazao je Fatić.

Organizator turnira je Karate klub Onogošt, a pokrovitelj Sekretarijat za sport opštine Nikšić.

Saopšteno je da je taj sportski događaj uvršten u manifestaciju Septembarski dani Nikšića.

Početak takmičenja u Sportskom centru zakazan je za devet sati i 30 minuta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Rade Milošević, UPC, saslušanje, cigarete, šverc cigareta

Milošević: Ne plašim se hapšenja

Podgorica, (MINA) – Bivši direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević kazao je...