fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaKošarkaški savez pokreće projekat Bambi basket

Košarkaški savez pokreće projekat Bambi basket

Podgorica, (MINA) – Projekat Bambi basket, namijenjen djevojčicama i dječacima uzrasta od šest do devet godina, biće promovisan naredna tri mjeseca u sve tri regije, a od naredne sezone biće takmičarskog karaktera, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Navodi se da je planirano da, nakon finalnih turnira u mini basketu za 2012. i 2013. godište, bude organizovan prvi Festival košarke.

Saopšteno je da će to biti prilika da se projekat iz FIBA Foundation – Baskteball for good, na najljepši način predstavi javnosti.

Koordinatorka projekta, Maja Milutinović, kazala je su aktivirane sve školice košarke u Crnoj Gori, kako bi što više mališana učestvovalo.

“Imamo posebne ideje, da u tim utakmicama aktviramo klince uzrasta 10 godina, koji bi imali ulogu da sude, budu u ulozi voditelja, a sve u cilju da što više djece bude uključeno na direktan ili indirektan način. Iako je ovo nešto novo i predstavlja veliki novitet za najmlađe vjerujem da će brzo izazvati izuzetno pozitivne reakcije”, rekla je Milutinović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije