fbpx
NaslovnicaMina SportKarate klub Budućnost slavi 56. rođendan

Karate klub Budućnost slavi 56. rođendan

Podgorica, (MINA) – Karate klub Budućnost formiran je na današnji dan 1967. godine fuzijom karate klubova Mladost i Student, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Navodi se da je klub za 56 godina postojanja dva puta bio osvajač Kupa evropskih šampiona – u Đeru 2002. i Prištini 2017. godine, dok je četiri puta bio vicešampion Evrope.

“Na Prvenstvima svijeta, Svjetskim kupovima i Svjetskim igrama osvojene su 34 medalje. Osvojili smo 52 medalje na Evropskim prvenstvima, a na Univerzitetskim prvenstvima Evrope 36 odličja. Sa prvenstava mediterana imamo 101 medalju, a sa ša,pionata Balkana više od 300 medalja”, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Podsjećaju da Karate klub Buducnost ima rekordnih 77 titula ekipnog prvaka države (SFRJ-CG) u katama ekipno i borbama ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

“Iznjedrio je najveća takmičarska i trenerska imena u Jugoslaviji, kao što su Rajko Vujošević, Dragoljub Kopitović, Samir Usenagić, Veselin Mićović, Katarina Rolović i mnogi drugi. Mnogi članovi Karate kluba Budućnost birani su za najuspješnije sportiste, a i trenere Podgorice i Crne Gore”, piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Saopšteno je da je kroz Karate klub Budućnost prošlo više od 40.000 članova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...