fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorskim timovima u borbama i katama osam medalja

Crnogorskim timovima u borbama i katama osam medalja

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore posljednji takmičarski dan Prvenstva malih zemalja Evrope u Luksemburgu završila je sa osam medalja – četiri zlatne i po dvije srebrne i bronzane.

Završnog dana takmičenja na kojem učestvuju države sa manje od milion stanovnika na programu su bila ekipna takmičenja u katama i borbama.

Zlatne medalje osvojili su ženski i muški kata timovi do 14 godina u sastavu Vesna Anđušić, Lana Čormaković i Teodora Medojević, odnosno Uroš Stevović, Andrija Kosović i Dražen šutović.

Zlatni je bio i muški U 18 kata tim, u sastavu Benjamin Aljošević, Aleksa Janjić, Aleksa Šćekić i Aleksa Barjaktarović, kao i muški juniorski tim u borbama, za koji su nastupali Mihailo Gojaković, Đorđe Durutović, Lazar Đurčević i Vuk Bajović.

Srebrne medalje osvojili su juniori u borbama Vaso Abramović, Uroš Ćalić i Vuk Lučić i ekipa U 14 u borbama, za koju su nastupali Adem Ramović, Andrija Kosović, Arijan Aljošević i Aleksa Đuranović.

Bronzanim odličjima okitili su se ženski U18 kata tim Arijana Kočan, Jovana Milić i Teodora Gračun i muška U 14 ekipa u borbama Uroš Stevović, Lazar Lazović, Dahan Bašović i Rajan Zahrane.

Crna Gora je prvenstvo završila kao trećeplasirana u generalnom plasmanu sa 44 medalj4 – 14 zlatnih, devet srebrnih i 21 bronzanom.

Prvenstvo malih zemalja Evrope okupilo je u Luksemburgu 337 karatista iz devet država.

Crnu Goru je predstavljalo 57 karatista.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije