fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorskim karatistima još tri zlatne medalje i prvo mjesto u generalnom plasmanu

Crnogorskim karatistima još tri zlatne medalje i prvo mjesto u generalnom plasmanu

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore posljednjeg, trećeg, takmičarskog dana seniorskog prvenstva Balkana u Podgorici osvojila je tri zlatne medalje i nastup na šampionatu završila kao prvoplasirana u generalnom plasmanu.

Crnogorski karatisti do prvog mjesta došli su sa sedam zlatnih, jednom srebrnom i tri bronzane medalje.

Prvaci Balkana posljednjeg dana šampionata postali su muški i ženski kata timovi i muški tim u borbama.

Na korak od pobjedničkog postolja bio je i ženski tim u borbama, ali je izgubio meč za medalju.

Muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić, u finalu pobijedio je Tursku 25,70 – 24,40.

Foto: KSCG

Prethodno je slavio i protiv Srbije 24,90 – 23,30 i treći put uzastopno došao do zlatnog balkanskog odličja.

“Zlatna medalja i titula prvaka Balkana predstavlja sjajnu uvertiru za Evropsko prvenstvo u Zadru. Forma ide uzlaznom putanjom, nadam se da će nas i zdravlje poslužiti”, rekao je Mijač.

Ženski tim, za koji su nastupali Mila Mraković, Maša Đukanović i Džena Canović, u finalu pobijedio je Srbiju 24,40 – 23,70.

U polufinalu crnogorski tri eliminisao je Bosnu i Hercegovinu 23,70-23,10.

Foto: KSCG

“Ostvarile smo veliki uspjeh. Zlatna medalja biće nam veliki podstrek za još jači rad, kako bi još spremnije dočekale naredna takmičenja”, rekla je Canović.

Muška ekipa u borba do zlatne medalje došla je pobjedom protiv Srbije 3:1.

Ekipa u sastavu, Nenad Dulović, Nikola Malović, Nemanja Mikulić, Emre Saljiu, Nemanja i Lazar Jovović i Lazar Potpara, prethodno je slavila protiv Hrvatske 3:2 i Turske 3:0.

Foto: KSCG

“Čestitke momcima na izvanrednom rezultatu. Postali smo prvaci Balkana, a o veličini ostvarenog rezultata najbolje govori činjenica da smo pobijedili Hrvatsku, prvake Evrope, a u finalu Srbiju, koja je prošle godine bila šampion Balkana”, rekao je Malović.

Ženska ekipa u borbama, za koju su nastupali Vasilisa Bujić, Ana Drašković, Milena Jovanović i Dragana Konjević, eliminisala je na startu Tursku, dok je u meču za finale izgubila od Hrvatske.

U meču za medalju nijanse su odlučile na stanu selekcije Kosova.

Zlatne medalje juče su osvojili Ognjen Bjelajac (do 60), Nenad Dulović (do 67) i Nemanja Mikulić (do 75), a u petak Vladimir Mijač u katama.

Srebrni je bio Nikola Malović (do 84), dok su bronzane medaje osvojili Ognjen Otašević (do 60), Nemanja Jovović (preko 84) i Milena Jovanović (preko 68).

Uspješan nastup imao je i Igor Dijanić, koji je u konkurenciji veterana preko 45 godina (kategorija preko 85 kilograma) osvojio bronzanu medalju.

Šampionat u dvorani Verde okupio je 298 takmičara iz 12 država, članica Balkanske karate federacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije