fbpx
NaslovnicaMina SportArifaj bronzani u Fudžeiru

Arifaj bronzani u Fudžeiru

Podgorica, (MINA) – Karatista Iskre Anes Arifaj osvojio je bronzanu medalju na turniru Svjetske lige mladih u Fudžeiru, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

On je u meču za treće mjesto u konkurenciji kadeta, u kategoriji do 70 kilograma, pobijedio Emira Muhameta Altina iz Turske 2:0.

Arifaj je na startu takmičenja eliminisao Osamu Havsavija iz Saudijske Arabije 5:3 i Mohameda Galija iz Egipta 4:0, dok je u trećem kolu izgubio od Austrijanca Paskala Platisa 4:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

Borbu za medalju izborio je pobjedama protiv Zijada Abuzura iz Katara 1:0 i prvaka Azije, Kazahstanca Sungara Kanibeka 4:3.

Arifaju je to drugo bronzano odličje ove godine, nakon što je kao trećeplasirani završio i nastup na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju.

Dobar nastup imao je i kataš Saša Petrić, koji je prošao tri kruga, a izgubio je borbu za polufinale.

Od ostalih karatista Iskre, Branko Lazović ostvario je dvije pobjede, a po jednu Nikola Stanišić i Nikša Zejak.

U petak, prvog takmičarskog dana, Balša Vojinović, zbog povrede u trećem kolu prekinuo je debitantski nastup u konkurenciji mlađih seniora.

On je u kategoriji do 60 kilkograma eliminisao Iranca Farzama Sadegija 4:1 i Čeha Davida Klevara 4:0.

U trećem kolu, u meču protiv Iranca Erfana Rahimzadeha, kod rezultata 1:1 obnovio je povredu koljena i nije mogao da nastavi borbu.

Predstavnica Iskre u katama, Katarina Vlahović, ispoštovala je preporuku ljekara u Fudžeiru i zbog zdrastvenih problema odustala od takmičenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije