fbpx
NaslovnicaMINA SvijetIrinejevo stanje nepromijenjeno

Irinejevo stanje nepromijenjeno

Podgorica, (MINA) – Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopštila je da je zdravstveno stanje patrijarha Irineja nepromijenjeno u odnosu na jutrošnji izvještaj u kojem su naveli da je ono pogoršano.

Iz SPC-a su, nakon što su se u medijima pojavile informacije o Irinejevoj smrti, kazali da je, prema zvaničnom izvještaju konzilijuma ljekara koji se stara o zdravlju patrijarha, njegovo stanje neizmijenjeno u odnosu na izveštaj koji su jutros objavili.

„Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izvještavanje i svjesno obmanjivanje i uznemiravanje cjelokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko vjerovati“, kaže se u saopštenju SPC.

Oni su pozvali sve da se pomole za zdravlje patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Кonzilijuma ljekara i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe SPC.

Irinej je 4. novembra primljen u Vojnu kovid bolnicu „Кaraburma“, nakon što je tokom redovnog testiranja potvrđeno da je pozitivan na virus SARS CoV2.

Najčitanije