NaslovnicaMina SportŽenska ekipa u borbama za bronzanu medalju

Ženska ekipa u borbama za bronzanu medalju

Podgorica, (MINA) – Ženska ekipa u borbama karate reprezentacije Crne Gore boriće se u nedjelju za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju.

Crnogorske karatistkinje u polufinalnom meču poražene su danas od Francuske 2:0.

Prethodno su eliminisale Švedsku 2:0, Bosnu i Hercegovinu 2:0 i u meču za polufiunale Španiju.

Meč sa Španijom završen je neriješeno 1:1, ali je Crna Gora nastavak takmičenja izborila zahvaljujući većem broju osvojenih poena.

Ekipa, u sastavu Marina Raković, Milena Jovanović, Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović, juče je na startu ekipnog dijela eliminisala Maroko.

Protivnik crnogorskim karatistkinjama u meču za treće mjesto i medalju biće Kolumbija.

Kolumbija je, nakon eliminacije od Francuske u meču za polufinale, u repesažu eliminisala Hrvatsku i izborila meč za medalju.

Selektor Žarko Raković kazao je da je ponosan na ostvareni rezultat crnogorskog ženskog tima.

“Borile su se do samog kraja i svim srcem. Ne može im se ništa zamjeriti. Mogu samo da kažem da sam ponosan sto sam im selektor. One su istinske lavice Crne Gore”, kazao je Raković.

Manje uspjeha imao je muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, koji je nastup završio u grupi, u prvoj fazi takmičenja.

Foto: KSCG

Crnogorski tim je za izvođenje kate Gojušiho šo ocijenjen sa 22,78 poena, što je bilo dovoljno za osmo mjesto u grupi od 11 timova.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

radovi na mreži CEDIS

CEDIS uložio 34,8 miliona u seosku elektromrežu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je za revitalizaciju značajnog procenta elektromreže na...